Antena 3 CNN Economic Biz News Până acum totul era o utopie, dar societatea perfectă chiar există. Locul unde este ILEGAL să nu ai job sau casă

Până acum totul era o utopie, dar societatea perfectă chiar există. Locul unde este ILEGAL să nu ai job sau casă

Până acum totul era o utopie, dar societatea perfectă chiar există. Locul unde este ILEGAL să nu ai job sau casă
de O.P.    |    22 Iul 2014   •   11:28
Regiunea Svalbard, un arhipelag de insule din Oceanul Arctic, care se află sub jurisdicţie norvegiană, a găsit reţeta pentru o societate aproape de perfecţiune.

Există doar şase ofiţeri de poliţie şi o singură celulă de arest, pentru un teritoriu care are o întindere de două ori mai mare decât statul american New Jersey.

Cu toate aceastea, nimeni nu a mai fost arestat în Svalbard de mai bine de un an, iar atunci "deţinutul" a stat doar două zile după gratii. Explicaţia este reţeta succesului pe care guvernatorul Odd Olsen Ingero a găsit-o.

În această regiune este ilegal să nu ai un loc de muncă: "Cine nu are loc de muncă nu poate locui aici".

Cei care vor să locuiască în Svalbard trebuie să aibă cu ce să se întreţină, este interzis să fii şomer sau să nu ai casă. "Toţi locuitorii de aici trebuie să aibă o adresă fixă, pentru a preveni situaţiile neplăcute în care oamenii fără adăpost să moară din cauza îngheţului. Suntem foarte aproape de Polul Nord, iar frigul îşi spune cuvântul", a continuat Ingero.

Guvernul finanţează sistemul educaţional şi pe cel sanitar, administraţia locală, dar şi cel mai mare angajator din zonă - compania mineră la care sunt angajaţi majoritatea locuitorilor.
 

 
 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close