Antena 3 CNN Economic Biz News Paradoxul Capitalei. Aici sunt cele mai mari salarii din ţară, dar şi cei mai mulţi restanţieri la plata ratelor

Paradoxul Capitalei. Aici sunt cele mai mari salarii din ţară, dar şi cei mai mulţi restanţieri la plata ratelor

Paradoxul Capitalei. Aici sunt cele mai mari salarii din ţară, dar şi cei mai mulţi restanţieri la plata ratelor
de O.P.    |    30 Apr 2014   •   06:08

Bucureştenii sunt românii cu cele mai mari salarii, dar şi cu cele mai mari restanţe la bănci. Nici în ţară situaţia nu stă mai bine. Judeţele Sălaj, Brăila şi Suceava se află în topul celor cu cele mai mari datorii din primele trei luni ale acestui an.

În primele 3 luni ale acestui an, valoarea totală a restanţelor creditelor în lei a ajuns la 13 miliarde de lei. Iar cea a creditelor în valută la peste 19 miliarde lei. Asta înseană un total de 33, 381 miliarde de lei.

Cele mai mari restanţe la plata creditelor se înregistrează în Capitală: 3,7 miliarde lei la credetile luate în moneda naţională, iar la cele în valută, 9,3 miliarde de lei. În total, aproximativ 14 miliarde de lei.

Nici în ţară situţia nu este mai bună.  De exemplu în judeţul Sălaj: peste 28% din creditele în lei şi 25,34% din creditele în valută reprezintă restanţe. Urnează Brăila cu restanţe de peste 463,3 milioane de lei atât la creditele în lei cât şi la cele în valută. Pe locul trei se clasează judeţul Vâlcea, iar pe patru Mehedinţi. 

În categoria celor mai buni platnici se încadrează populaţia şi agenţii economici din judeţele Gorj, Dâmboviţa şi Dolj, unde restanţe se înregistrează pentru mai puţin de 10% din credite.

În luna martie populaţia şi societăţile comerciale datorau băncilor 88,2 miliarde de lei la creditele în lei, iar la cele în valută peste 131 de miliarde de lei. În total 219.233 miliarde de lei.


×
Subiecte în articol: salarii
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close