Antena 3 CNN Economic Biz News Propunerea celui mai bogat om, care ar putea schimba felul în care lucrăm: "Săptămâna de lucru să aibă TREI zile"

Propunerea celui mai bogat om, care ar putea schimba felul în care lucrăm: "Săptămâna de lucru să aibă TREI zile"

Propunerea celui mai bogat om, care ar putea schimba felul în care lucrăm: "Săptămâna de lucru să aibă TREI zile"
de O.P.    |    22 Iul 2014   •   10:51
Carlos Slim, magnatul mexican din industria de telecomunicaţii, situat pe locul I în topul celor mai bogaţi oameni din Mexic şi pe locul al II-lea în lume, propune ca angajaţii să muncească doar 3 zile pe săptămână şi să aibă astfel patru zile libere, scrie Financial Times.
 
”Este timpul pentru o revizuire radicală a vieţii de lucru a oamenilor. În loc să se pensioneze la 50 sau 60 de ani, angajaţii ar trebui să lucreze până la o vârstă mai înaintată, dar să aibă mai mult timp liber în perioada în care sunt în câmpul muncii”, a declarat Slim la o conferinţă în Paraguay.

"Ar trebui să lucreze până în jurul vârstei de 70 sau 75 de ani, poate chair şi 11 ore pe zi, dar numai trei zile", a adăugat el.

Acest lucru ar revolţiona felul în care oamenii ar merge la lucru, spun specialiştii. Mai ales, că, potrivit ultimelor studii, persoanele care se pensionează la o vârstă mai înaintată sunt ferite de boala Alzheimer.

Rămâne de văzut dacă această măsură va fi adoptată de marile state ale lumii.

×
Subiecte în articol: carlos slim
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close