Antena 3 CNN Economic Biz News România, pe locul al doilea în clasamentul celor mai îndatorate ţări la FMI

România, pe locul al doilea în clasamentul celor mai îndatorate ţări la FMI

România, pe locul al doilea în clasamentul celor mai îndatorate ţări la FMI
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Mai 2011   •   08:56
După 2 ani de criză suntem datori vânduţi. România este pe locul doi în topul ţărilor care au cerut ajutorul FMI. Doar grecii sunt mai îndatoraţi ca noi, însă diferenţa nu e foarte mare.

După împrumutul contractat în 2009, România a strâns datorii de 17 miliarde de dolari la Fondul Monetar Internaţional. Iar suma ne plasează pe locul al doilea în topul datornicilor la FMI.

Doar grecii sunt mai îndatoraţi ca noi, însă diferenţa e doar de 3,4 miliarde. Nici Ucraina nu o duce mai bine după ce a tras bani de la Fond. Are acum de returnat 15 miliarde de dolari. Există însă şi ţări mai norocoase. Turcia are obligaţii de doar 5 miliarde de dolari faţă de FMI.

Situaţia României pare totuşi mai bună dacă privim nivelul datoriei pe cap de locuitor. Românii au de plătit câte 800 de dolari pentru a-şi achita obligaţiile către FMI. Iar asta în vreme ce grecii şi irlandezii trebuie să dea câte 1.800 de dolari.

Şi ungurii au mai mult de plată decât noi, cu 400 de dolari. Turcii, însă, abia simt povara datoriei. Locuitorii au de achitat mai puţin de 70 de dolari.
 

 

 

×
Subiecte în articol: FMI clasament România
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close