Antena 3 CNN Economic Biz News Salariul mediu net, în creştere în septembrie faţă de luna precedentă

Salariul mediu net, în creştere în septembrie faţă de luna precedentă

Salariul mediu net, în creştere în septembrie faţă de luna precedentă
Sursa foto: Foto: www.stocks-for-beginners.com
de M.Z.    |    04 Noi 2011   •   16:12
 
Veniturile românilor au crescut uşor în luna septembrie, cu 0,6% faţă de luna august. Astfel că salarial mediu net a ajuns la 1.464 lei. O explicaţie ar fi că la final de vară au fost acordate prime de vacanţă, dar şi prime trimestriale.

Cele mai mari creşteri ale salariului net s-au înregistrat la angajaţii din extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, unde venitul net a ajuns la 4.027 lei, cu 27% mai mare faţă de luna august. Aceştia sunt urmaţi de angajaţii din industria extracţiei de minereuri metalifere, unde creşterea a fost de până la 20 de procente.

La popul opus, se situează salariile din industria hotelieră şi a restaurantelor, care au atins valoarea de 866 lei, în septembrie. Scăderi de salariu au avut şi angajaţii din industria cinematografiei, dar şi cei din metalurgie.  

Evoluţia salariilor a fost influenţată şi de rata inflaţiei. Ţara noastră a înregistrat, în luna septembrie a acestui an, o inflatie de 3,5%, cu 0,8% peste nivelul din august şi cu 1% faţă de rata anuală înregistrată în perioada similară din 2010.
 


×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close