Antena 3 CNN Economic Biz News Veşti proaste pentru cei care iubesc marea. Preţuri mai mari pe litoral, din 2014

Veşti proaste pentru cei care iubesc marea. Preţuri mai mari pe litoral, din 2014

Veşti proaste pentru cei care iubesc marea. Preţuri mai mari pe litoral, din 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Noi 2013   •   23:50

Răducan (FPTR): Litoralul românesc va fi cu 5 - 8% mai scump, în 2014, iar 70% din hoteluri sunt de vânzare

 
Preţurile pentru pachetele turistice pe litoralul românesc vor fi mai mari cu 5 - 8% în 2014, după ce, în 2013, s-a înregistrat o scădere cu 5% a numărului de turişti, a declarat, luni, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan.
 
"Efectiv, nu ştim ce preţuri ar trebui să practicăm pentru 2014, iar creşterea de 5 — 8% sperăm să acopere foarte multele taxe pe care le plătesc patronii de hoteluri, precum şi instabilitatea fiscală. Nimeni nu ştie ce va avea efectiv de plată în 2014. În acest moment, circa 70% din activele hoteliere sunt de vânzare, iar dacă apar oferte bune procentajul ar putea creşte. E greu să faci performanţă când aproape 80% din timpul unui manager se duce pe citirea şi aplicarea noutăţilor legislative. Dacă TVA la alimentaţia din restaurantele hotelurilor ar scădea de la 24% la 9%, numărul românilor în aceste restaurante ar creşte cu cel puţin 30%", a spus Dragoş Răducan, potrivit Agerpres.
 
Peste 200 de firme din România, Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, India, Indonezia, Iordania, Israel, Italia, Moldova, Slovacia, Polonia, Turcia şi Ungaria vor participa, în perioada 14 - 17 noiembrie, la cea de a XXX-a ediţie a Târgului de Turism al României. 
 
"Pentru această ediţie a târgului, investiţia participanţilor se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. Din păcate, este mai mult o investiţie de imagine, deoarece majoritatea ofertelor pentru Crăciun şi Revelion pentru destinaţiile din România s-au epuizat. Cele mai multe oferte pentru această perioadă vor fi pentru destinaţiile din afara ţării. Cu toate acestea, dacă facem comparaţie între o ofertă de Revelion pe litoralul românesc şi una pe cel bulgăresc, destinaţia internă câştigă net — este mai ieftină şi asigură distracţie mai bună", a spus Răducan.
 

 

×
Subiecte în articol: litoral
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close