Antena 3 CNN Economic Biz News Ziua în care planeta s-a schimbat RADICAL. De patru ani, omenirea se luptă să pună capăt haosului

Ziua în care planeta s-a schimbat RADICAL. De patru ani, omenirea se luptă să pună capăt haosului

Ziua în care planeta s-a schimbat RADICAL. De patru ani, omenirea se luptă să pună capăt haosului
Sursa foto: Foto: Financial Times
de O.P.    |    14 Sep 2012   •   08:06

Mâine, 15 septembrie, se împlinesc patru ani de la cea mai neagră zi din istoria economiei mondiale moderne. În dimineaţa acelei zile gigantul american Lehman Brothers anunţa falimentul, aruncând în haos pieţele de capital din întreaga lume.

Această veste i-a determinat pe investitori să vândă masiv acţiuni, iar băncile au tăiat finanţările. În acel moment economia SUA, urmată rând pe rând de marile ţări ale lumii, a intrat în recesiune.

Se împlinesc patru ani de când conducătorii politici şi economici ai lumii se zbat să găsească soluţii pentru relansarea economiei, însă zecile de mii de miliarde pompate de aceste state pentru susţinerea băncilor s-au dovedit a fi nişte remedii temporare.

Toate eforturile acestor ţări nu au făcut decât să adâncească mai tare criza în care ne aflăm. Acum ţări care erau pilonul Europei, precum Italia, Spania sau Portugalia, ca să nu mai vorbim de tragismul situaţiei din Grecia, se luptă să supravieţuiască falimentului.

Ţările care ar trebui să ajute la repararea situaţiei, SUA, Germania, Franţa sunt tot mai şubrezite, iar finanţele lor sunt pe terminate.

La patru ani de la falimentul răsunător al Lehman Brothers a revenit pesimismul pe pieţe. Iar sute de milioane de oameni se zbat să supravieţuiască, pragul sărăciei fiind din ce în ce mai ridicat.




×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close