Antena 3 CNN Economic Biz News Business Nouriel Roubini prezice un petrol scump pentru 2013

Nouriel Roubini prezice un petrol scump pentru 2013

Nouriel Roubini prezice un petrol scump pentru 2013
17 Dec 2012   •   13:21

La inceputul anului viitor , preturile la petrol vor fi ridicate: in medie anuala, barilul marca Brent va fi cu numai un dolar mai ieftin decat valoarea din acest an, promit economistii Roubini Global Economics. Spre sfarsitul anului, pretul titeiului se va diminua.

Expertii Roubini Global Economics, structura patronata de renumitul analist Nouriel Roubini, cel care a prevazut criza globala din 2008, au
analizat toti factorii posibili, care influenteaza asupra evolutiei cotatiilor petroliere si au schitat un tablou aproximativ a ceea ce se va intampla in continuare pe piata celei mai imprevizibile dintre materiile prime.

Intr-o prima faza, schimbarile vor fi aproape incerceptibile. Pretul mediu al barilului Brent se va situa in jurul valorii de 111 dolari, fata de 112 dolari anul acesta, titeiul american WTI va cobora de la 95 dolari/baril, la 93 de dolari. Nu exista motive pentru un salt al preturilor – cresterea
economiiei mondiale ramane anemica, iar asta inseamna o stagnare a cererii pietei. Oferta va fi stabila gratie cresterii productiei de petrol a SUA si revenirii pe piata a unor tari, precum Sudan, care va incepe livrarile in primul trimestru al anului viitor . Dar spre sfarsitul anului, preturilor vor incepe sa scada.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close