Antena 3 CNN Economic Companii Nokia şi-a vândut sediul central din Finlanda şi îl ia înapoi cu chirie

Nokia şi-a vândut sediul central din Finlanda şi îl ia înapoi cu chirie

Nokia şi-a vândut sediul central din Finlanda şi îl ia înapoi cu chirie
Sursa foto: Foto: sfgate.com
de N.B.    |    04 Dec 2012   •   12:31

Nokia a anunţat că a vândut clădirea sediului central din Espoo, Finlanda, clădire în care operează încă din 1997. Contractul de vânzare-cumpărare, încheiat cu firma de investiţii imobiliare Exilion, este şi un contract de închiriere, cele două companii finlandeze ajungând la o înţelegere, prin care Nokia va rămâne în clădirea pe care a deţinut-o, plătind chirie, însă.

Conform comunicatului emis de producătorul finlandez, clădirea de 48.000 de metri pătraţi a fost vândută cu suma de 170 de milioane de euro, tranzacţia urmând a se finaliza până la sfârşitul anului 2012.

Nokia nu a menţionat care vor fi costurile de închirere şi cum se compară cu actualele costuri de operare, însă reprezentanţii conducerii susţin că este o mutare foarte bună pentru companie, permiţându-i să se concentreze să pe fabricarea de dispozitive mobile.

Conform mai multor surse, Nokia a început căutările pentru un cumpărător încă din octombrie. Afacerea cu Exilion nu a adus suma pe care o estimau oficialii Nokia, care sperau să obţină între 200 şi 300 de milioane de euro pentru clădire.

×
Subiecte în articol: Nokia Finlanda cladire chirie
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close