Antena 3 CNN Economic Companii O multinaţională a plătit o răscumpărare în Bitcoin după un atac cibernetic. Ce s-a întâmplat la scurt timp după plată

O multinaţională a plătit o răscumpărare în Bitcoin după un atac cibernetic. Ce s-a întâmplat la scurt timp după plată

O multinaţională a plătit o răscumpărare în Bitcoin după un atac cibernetic. Ce s-a întâmplat la scurt timp după plată
Sursa foto: Foto: curacaochronicle.com
04 Iun 2015   •   09:40

O multinaţională cu sediul în Brisbane, Australia, a plătit unor hackeri care au spart sistemul de date al companiei o răscumpărare semnificativă în monede virtuale de tip Bitcoin, însă a cerut ajutorul poliţiei atunci când hackerii au revenit cu noi ameninţări, scrie The Guardian.

Compania a plătit iniţial o răscumpărare în valoare de mii de dolari, după ce hackerii au pus mâna pe informaţii importante pentru companie, la începutul acestui an.

Ulterior acestei plăţi, hackerii au revenit cu ameninţări la adresa familiei unuia dintre cei aflaţi la conducerea multinaţionalei, vizând în special copilul lui.

"A fost un atac foarte serios asupra organizaţiei şi chiar traumatizant pentru victimă şi familia sa", a spus Brian Hay, comisarul australian care s-a ocupat de acest caz.

Hay le-a sugerat oamenilor de afaceri să fie mult mai precauţi când vine vorba de postarea unor informaţii private pe reţelele de socializare şi să sporească măsurile de securitate pe dispozitivele cu care se conectează la Internet.

Mai mult, el a afirmat că plata unor răscumpărări nu este o soluţie în cazul unui atac cibernetic.

×
Subiecte în articol: bitcoin hackeri atac cibernetic
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close