Antena 3 CNN Economic Companii Sony şi Nissan vor relua producţia unor fabrici din Japonia oprite după cutremur

Sony şi Nissan vor relua producţia unor fabrici din Japonia oprite după cutremur

Sony şi Nissan vor relua producţia unor fabrici din Japonia oprite după cutremur
Sursa foto: Foto: lsifuture.com
20 Mar 2011   •   15:55
Grupurile Sony şi Nissan au anunţat că se pregătesc să reia producţia la unele fabrici din Japonia, oprite din cauza efectelor celui mai grav cutremur din istoria ţării, transmite Bloomberg.

Sony vrea să reia activitatea la o fabrică de baterii reîncărcabile din nordul Japoniei începând de marţi, în timp ce Nissan, al doilea mare constructor auto nipon, a anunţat că va relua luni operaţiunile la şase fabrici, respectiv va porni mai multe linii de asamblare joi. 

Foarte multe fabrici din Japonia au fost nevoite să sisteze activitatea din cauza cutremurului devastator de la 11 martie şi a tsunami-ului care a urmat. Producătorii japonezi se confruntă şi cu pene de curent, probleme în aprovizionarea cu piese şi aprecierea yenului, evoluţie care subminează competitivitatea exporturilor ţării.

Unitatea de producţie de baterii este a treia fabrică a Sony care se va redeschide după ce grupul a fost obligat să oprească zece fabrici după cutremur. Sony este cel mai mare exportator de electronice din Japonia.
 

×
Subiecte în articol: Sony Nissan cutremur japonia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close