Antena 3 CNN Economic Cum se acordau creditele pentru locuinţe în timpul lui Ceauşescu. Dobânda anuală era mai mult decât simbolică

Cum se acordau creditele pentru locuinţe în timpul lui Ceauşescu. Dobânda anuală era mai mult decât simbolică

Cum se acordau creditele pentru locuinţe în timpul lui Ceauşescu. Dobânda anuală era mai mult decât simbolică
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Iun 2017   •   10:43

Dacă astăzi avem programul guvernamental Prima Casă, în urmă cu peste patru decenii Legea stabilea modalitatea prin care se acordau cetăţenilor, pe termene de 15- 25 de ani, credite cu o dobândă anuală simbolică, cu condiţia ca beneficiarii să desfăşoare o profesie şi să depună un avans minim de 20- 30 % din valoarea locuinţei, în funcţie de salariul tarifar sau venitul brut lunar pe care îl realizează, scrie adevarul.ro.

Aveau prioritate la primirea locuinţelor familiile cu mulţi copii.

“Vechiul sistem comunist de achiziţie a locuinţelor proprietate personală pare o joacă de copil faţă de încâlcita variantă actuală de credite în valută europeană sau pe bază de monedă exotică, care a aruncat asupra concetăţenilor noştri puţină bucurie la început şi ani grei de suferinţă după aceea. În prezent nu există cartier în care să nu aibă câteva blocuri cumpărate de la fostul Oficiu Judeţean de Construcţie şi Vânzare a Locuinţelor. Din poveştile beneficiarilor care au obţinut locuinţe prin O. J.C.V.L se mai poate afla şi despre jocurile de culise, atât de apreciate şi folosite pentru a ajunge un pic mai în faţă pe lungă listă de aşteptare a doritorilor”, menţionează istoricul Florin Dîrdală.

Citiţi mai multe informaţii pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu credite dobanda
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close