Antena 3 CNN Economic De unde ia Guvernul bani pentru salariile românilor

De unde ia Guvernul bani pentru salariile românilor

De unde ia Guvernul bani pentru salariile românilor
de S.T.    |    13 Apr 2017   •   12:24

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat joi după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Sorin Grindeanu că încasările din primul trimestru al anului au fost mai mari decât cele din 2016.

„Încă luptăm pentru recuperarea deficitului din luna ianuarie, care a fost din cauza faptului că TVA a fost în decembrie 2016 de 20%. Scăderea de 4 procente a afectat încasarea veniturilor în ceea ce privește TVA”, a spus președintele ANAF.

„Am luat toate cele 14 măsuri convenite cu premierul”, a anunțat Bogdan Stan.

La începutul lunii trecute, şeful Executivului i-a cerut lui Stan ca până în 15 aprilie să implementeze 14 măsuri care au ca scop o mai bună colectare a taxelor la buget.

Printre măsurile care au ca scop îmbunătăţirea colectării la buget se află îmbunătățirea dialogului cu contribuabilii și îndrumarea acestora în vederea accesării unei eșalonări la plată, identificarea contribuabililor care înregistrează în evidențele contabile facturi aferente unor operațiuni fictive, intensificarea controalelor operative în acele zone și domenii de activitate care prezintă risc fiscal, urgentarea implementării Serviciului Spațiul Privat Virtual și pentru persoanele juridice.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close