Antena 3 CNN Actualitate Media Cea mai importantă conferinţă dedicată breslei jurnaliştilor. Situaţia presei din România, dezbătută la SEEMO

Cea mai importantă conferinţă dedicată breslei jurnaliştilor. Situaţia presei din România, dezbătută la SEEMO

Cea mai importantă conferinţă dedicată breslei jurnaliştilor. Situaţia presei din România, dezbătută la SEEMO
de O.P.    |    24 Sep 2014   •   06:54

Capitala a fost gazda celei mai importante conferinţe dedicată breslei jurnaliştilor organizată până acum în ţara noastră. Invitaţi străini de prestigiu s-au alăturat jurnaliştilor români pentru a discuta despre situaţia presei din ţara noastră şi din Europa.

Dezbaterile s-au axat pe influenţa politicului asupra presei, pe modul în care mass-media relatează despre corupţie şi pe starea actuală a jurnalismului de investigaţie din România. Reprezentanţii comunităţii internaţionale au fost surprinşi să afle despre presiunile pe care Administraţia Prezidenţială le pune asupra postului nostru de televiziune.

Jurnaliştii din toată Europa au ajuns la concluzia că este nevoie de un mecanism care să intermedieze relaţia dintre presă şi scena politică.

Organizaţia de Media din Sud-Estul Europei  este o instituţie regională cu suficientă vechime şi experienţă pentru a cunoaşte situaţia mass-media din statele din sud-estul continentului. Organizaţia a protestat în anii trecuţi fata de presiunile unor instituţii asupra jurnaliştilor de la Bucureşti pentru a-şi dezvalui sursele.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close