Antena 3 CNN Actualitate Media Dispută pe celebrul selfie cu maimuţa. Cine deţine fotografia, când macacul se pozează singur

Dispută pe celebrul selfie cu maimuţa. Cine deţine fotografia, când macacul se pozează singur

Dispută pe celebrul selfie cu maimuţa. Cine deţine fotografia, când macacul se pozează singur
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
de M.Z.    |    07 Aug 2014   •   13:56

Wikimedia, organizaţia care se află în spatele enciclopediei on-line Wikipedia, se află într-o dispută cu un fotograf din cauza unui selfie făcut de o maimuţă. 

 
Poza a fost inclusă pe celebrul site, însă fotograful acuză Wikipedia că nu deţine drepturile de autor pentru imagine, informează Telegraph în ediţia on-line.
 
Selfie-ul a fost făcut însă chiar de maimuţa care apare în poză. Tocmai de aceea, spun reprezentanţii Wikipedia, proprietarul de drept este animalul, nicidecum fotograful.
 
Acum, Wikimedia le-a cerut membrilor comunităţii să voteze dacă va păstra pe site acest selfie făcut de maimuţă. Site-ul este într-o dispută cu fotograful britanic David Slater, pentru că a refuzat să retragă fotografia cu macacul negru cu creastă, motivând că nu acesta deţine drepturile de autor.



Cum a apărut selfie-ul cu maimuţa
 
Cunoscutul autoportret al maimuţei a fost realizat chiar de macacul negru, într-o pădure din Indonezia, în 2011. Fotograful spune că, timp de trei zile, a petrecut stat în pădure cu echipamentele sale şi un ghid turistic, pentru a urmări animalele, potrivit Washington Post
 
Selfie-ul a apărut în momentul în care David Slater a montat un trepied şi a plecat câteva minute din acel loc. Când s-a întors, maimuţele au luat aparatul de fotografiat si au început să se poezeze. Aşa a apărut selfie-ul cu maimuţa.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close