Antena 3 CNN Economic Biz News Impozitele şi taxele locale cresc cu aproape 20% din 2010

Impozitele şi taxele locale cresc cu aproape 20% din 2010

Impozitele şi taxele locale cresc cu aproape 20% din 2010
Sursa foto: impozite si taxe
09 Oct 2009   •   14:44

Impozitele şi taxele locale vor creşte anul viitor cu aproximativ 20%. De asemenea, cresc taxele percepute de administraţiile locale pentru diverse servicii, precum eliberarea de autorizaţii sau certificate. Conform Codului Fiscal, valoarea impozitelor şi taxelor locale se indexează o dată la trei ani, ţinând cont de rata inflaţiei.

Taxa pe valoare adăugată suferă şi ea modificări. Prestările de servicii internaţionale către companii vor fi supuse TVA în ţara de unde provine beneficiarului. În cazul prestărilor de servicii de către persoanele fizice, TVA se impune în ţara prestatorului. Începand cu 1 ianuarie 2010, declaraţiile recapitulative se depun lunar, inclusiv pentru livrări şi achiziţii intracomunitare de bunuri. De asemenea, cererile de rambursare a TVA se depun în ţară unde solicitantul e stabilit.

Accizele la produsele de lux vor fi eliminate. Nu se vor mai plăti asemenea taxe pentru confecţiile de blănuri naturale, bijuterii, parfumuri şi arme de vanatoare.

Impozitul pe profit va trebuie plătit şi de către "societaţile europene" şi "societăţile cooperative europene" înfiinţate potrivit legislaţiei europene.

×
Subiecte în articol: impozite taxe TVA accize
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close