Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare. Preşedintele APRIL: Nimeni nu ar face produse din lapte praf pentru că este mult mai scump

România în mişcare. Preşedintele APRIL: Nimeni nu ar face produse din lapte praf pentru că este mult mai scump

România în mişcare. Preşedintele APRIL: Nimeni nu ar face produse din lapte praf pentru că este mult mai scump
28 Apr 2013   •   18:10
Astăzi vom vorbi despre siguranţă alimentară dar şi despre producători autohtoni care se straduiesc, şi chiar reuşesc, să câştige tot mai mult increderea clientilor, prin calitatea produselor pe care le produc. 
 
Lucru care nu e uşor mai ales în contextul internaţional al atacurilor, în mare parte gratuite, la care au fost supuse recent alimentele produse in România.
 
Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui a explicat, în ediţia specială "România în mişcare" mitul despre folosirea laptelui praf. 
 
"Gurile rele trebuie să înţeleagă, dincolo de orice legendă, laptele praf este mult mai scump decât cel proaspăt deci nimeni nu ar face produse lactate din lapte praf pentru că ar fi mult mai scumpe şi nu ar fi mai competitivi pe piaţă. Că se folosesc metode în proporţie de 1-2% lapte praf, este în scop de a îmbunătăţi încărcătura nutrienţilor pentru că nu întotdeauna vacile consumă regulat sau pot da anumiţi indicatori ai laptelui în fiecare zi. Apar fluctuaţii. Şi atunci, pentru a respecta reţeta din fluxul tehnologic, se îmbunătăţeşte printr-un spray cu lapte praf special, în maxim 1-2%", a explicat Cojocaru. 
 
"Este un proces foarte costisitor. Energia este foarte scumpă, plăteşti depozitarea şi pe urmă iar procesul, invers. Ceea ce se găseşte în consum este lapte proaspăt", a conchis oficialul. 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close