Antena 3 CNN Economic Veste extraordinară pentru toţi bugetarii. Cât vor câştiga dacă legea salarizării intră în vigoare

Veste extraordinară pentru toţi bugetarii. Cât vor câştiga dacă legea salarizării intră în vigoare

Veste extraordinară pentru toţi bugetarii. Cât vor câştiga dacă legea salarizării intră în vigoare
de S.T.    |    05 Oct 2015   •   09:55
Salariile tuturor bugetarilor ar putea creşte cu 25% de anul acesta.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ia în calcul aplicarea legii salarizarii unitare mai devreme, adică din decembrie 2015.

Şi asta pentru că 2016 este an electoral, iar noua lege a bugetului spune că nu se pot face modificări cu 6 luni înainte de alegeri.

Decizia finala va fi luată săptămâna aceasta, dar reprezentanţii sindicatelor spun că n-ar fi corectă o discriminare salarială între categoriile profesionale, atât timp cât unii bugetari au primit deja măriri.

Potrivit proiectului de lege a salarizării, veniturile medicilor ar urma sa se dubleze. Un medic primar va castiga 7.000 de lei, în timp ce un medic rezident în ultimii ani de studiu ar urma să primească peste 3.000 de lei, iar un asistent debutant aproape 1.700 de lei.

Un profesor de liceu ar urma să câştige potrivit noii legi a salarizării până la 2.400 de lei, în timp ce un învăţător ar urma să primească 1.900 de lei.

Potrivit noii legi a salarizării şi salariile parlamentarilor vor creşte cu peste 1.700 de lei.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close