Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene, în cazul tehnologiei 6G, anunță cercetătorii

Oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene, în cazul tehnologiei 6G, anunță cercetătorii

Cercetătorii de la o prestigioasă universitate din America anunță că, în cazul tehnologiei 6G, oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene.

Oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene, în cazul tehnologiei 6G, anunță cercetătorii
Sursa foto: Gettyimages | Tony Studio
de Ioana Mircea    |    10 Ian 2023   •   21:20

Tehnologia 6G ar putea reprezenta viitorul telecomunicațiilor din întreaga lume. Aceasta s-ar putea baza pe conceptul de Visible Light Communication, adică pe comunicații prin lumină.

Practic, ar fi o versiune Wireless a fibrei optice, în care informațiile ar fi transmise prin fulgere de lumină. Cercetătorii de la Universitatea Amherst din Massachusetts, Statele Unite, cred că pentru tehnologia 6G, oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene, relatează jurnaliștii unei reviste americane de profil.

Visible Light Communication este un fenomen destul de simplu și interesant. În loc să folosească semnale radio pentru a transmite informații fără fir, folosește lumină de la leduri, care se pot aprinde și stinge de până la 1000000 de ori pe secundă, a explicat autorul principal al studiului.

Dezavantajul vine din faptul că există o rată mare de scurgere de energie. După mai multe experimente, cercetătorii au ajuns la concluzia că energia irosită poate fi colectată cel mai bine de corpul uman. Au construit o brățară care să ajute la îndeplinire a acestui scop, însă gadget-ul poate fi adaptat și transformat într-un inel sau colier, iar oamenii se transformă astfel în antene care alimentează tehnologia pe care o folosesc.

×
Subiecte în articol: 6G
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close