Antena 3 CNN Externe Fost ministru al Justiţiei, reţinut pentru reprimarea protestelor din Ucraina, în 2014

Fost ministru al Justiţiei, reţinut pentru reprimarea protestelor din Ucraina, în 2014

Fost ministru al Justiţiei, reţinut pentru reprimarea protestelor din Ucraina, în 2014
Sursa foto: Foto:facebook.com/AutoMaidanKyiv
06 Noi 2015   •   19:42

Fostul ministru ucrainean al Justiţiei Olena Lukaş a fost reţinută în legătură cu o anchetă privind împuşcături mortale din timpul protestelor opoziţiei din anul 2014, care au generat căderea Administraţiei proruse a preşedintelui Viktor Ianukovici, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.
   
Lukaş a fost reţinută în Kiev, la întoarcerea din Rusia.
   
Peste o sută de oameni au fost ucişi în Piaţa Independenţei din Kiev - cunoscută sub numele de Maidan - de către focuri armate, în perioada 18-20 februarie 2014.
   
O anchetă ucraineană în curs de desfăşurare nu a identificat încă cine era în spatele acestor atacuri.
   
Serviciul ucrainean de Securitate a anunţat în 5 noiembrie că Lukaş, ministrul de Justiţie la acea vreme, a fost reţinută şi că o instanţă de judecată va stabili în curând dacă vor fi formulate acuzaţii împotriva ei.
   
Aceasta a spus că nu se află sub presiune şi că vizita ei la procuror reprezintă "o conversaţie de rutină cu ofiţerii de contra-spionaj" pentru a "depune mărturie voluntar".
   
Pe data de 28 februarie, procurorul general al Ucrainei a cerut ca Ministerul de Interne şi Serviciile de Securitate ucrainene să o aresteze pe Lukaş pentru suspiciunea de implicare în planul de împuşcare al protestatarilor antiguvernamentali.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close