Antena 3 CNN Externe Cine este creierul atentatelor din Paris. Vânătoarea de terorişti continuă

Cine este creierul atentatelor din Paris. Vânătoarea de terorişti continuă

Cine este creierul atentatelor din Paris. Vânătoarea de terorişti continuă
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    17 Noi 2015   •   08:45
Creierul atacurilor teroriste din Paris este un belgian aflat în prezent în Siria, susţin procurorii francezi. Numele bărbatului apare în mai multe dosare ale poliţiei alături de unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris.

În plus, în ultimele ore, fratele unuia dintre atacatori a fost vizat de o operaţiune a forţelor antitero de la Bruxelles.

Presupusul organizator al atacurilor de la Paris ar fi un belgian de 27 de ani. Bărbatul, identificat de un oficial francez, se numeşte Abdel hamid Abaud, trăieşte în Siria şi a devenit una dintre figurile marcante ale grupării teroriste. Recrutează jihadişti şi apare în multe filmări ale execuţiilor unor ostatici din Siria şi Irak

O operaţiune a forţelor speciale belgiene s-a desfăşurat luni la Bruxelles. Aproximativ 100 de poliţişti au descins în cartierul Molenbeek, cunoscut drept un focar al islamismului radical.

La rândul lor, autorităţile franceze au organizat aproximativ 170 de raiduri la Paris şi în alte oraşe franceze. Iar vânătoarea de terorişti continuă.

În ultimele 48 de ore, am emis 104 mandate de arest la domiciliu pe numele unor persoane care sunt urmărite de către serviciile noastre de securitate.

Guvernul francez ia în calcul câteva măsuri imediate împotriva islamiştilor radicali din Franţa, inclusiv închiderea moscheilor radicale.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close