Antena 3 CNN Externe Ziua Naţională a României, sărbătorită şi în Canada

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi în Canada

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi în Canada
Sursa foto: Foto:Scoala Romaneasca din Ottawa/Facebook
01 Dec 2015   •   23:18

Ambasada României în Canada, împreună cu Rețeaua Româno-Canadiană din Ottawa-Gatineau (ROCA) și Asociația Studenților Români (RSA), alături de numeroși voluntari, au organizat vineri, 27 noiembrie 2015, la Primăria din Ottawa, o recepție la care au participat atât oficialități canadiene - membri ai Parlamentului Canadei, reprezentanți ai Ministerului pentru Afaceri Globale - cât și ambasadori și diplomați acreditați la Ottawa și membri ai comunității românești, informează un Comunicat transmis Agerpres de Ambasada României în Canada.

Cei peste 500 de invitați au putut asculta Corala Incognito, care a interpretat imnurile României, Canadei și Uniunii Europene, precum și grupul Rapsodia Română din Montreal, care a prezentat un program de muzică tradițională românească.

La 1 Decembrie, de Ziua Națională, Primăria Ottawa a arborat în fața sediului său, drapelul României.

La 28 noiembrie 2015, ambasadorul României a luat parte la sărbătorirea Zilei Naționale a României organizată la Laval (Quebec) de un grup de inițiativă din cadrul comunității românești din zona Montreal. Au fost prezenți membri ai Parlamentului federal aleși în circumscripții din zona Laval, membri ai Adunării Naționale din Quebec, aleși locali, precum și peste 800 de români. Discursul ambasadorului a evocat atât semnificația istorică a momentului 1 Decembrie, cât și contextul actual, marcat de tragedii precum incendiul din Colectiv și atentatele teroriste recente.

A fost păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor.

Restul misiunilor diplomatice românești din Canada au organizat, la rândul lor, recepții și evenimente de Ziua Națională:

Consulatul General de la Toronto organizează o recepție cu participarea autorităților din Ontario și numeroși români din regiune. Ca în fiecare an, drapelul României va flutura în fața sediului Adunării Legislative din Queen's Park.

Consulatul General din Vancouver, împreună cu Centrul Comunitar din British Columbia, au organizat o recepție, luni 30 noiembrie 2015.

Consulatul General din Montréal organizează o recepție, marți 1 Decembrie 2015, la sediul Organizației Internaționale a Aviației Civile.

La 1 Decembrie 2015, în continuarea unei tradiții a ultimilor 20 de ani, drapelul României va fi arborat pe sediile primăriilor din provincia New Brunswick.

Pentru prima dată, tricolorul românesc va fi arborat și pe sediul Parlamentului provincial din Fredericton, prin grija Consulatului onorific al României din Moncton. La 6 decembrie 2015, Consulatul Onorific din Moncton va organiza o serbare românească, la care au confirmat participarea membri ai comunităților din provincia New Brunswick, precum și din orașe de pe coasta atlantică a Canadei.

Manifestări similare vor fi organizate în orașul Quebec, de către Consulatul onorific din capitala provinciei francofone.

Numeroase asociații, grupuri de inițiativă și parohii românești din Canada organizează la rândul lor evenimente de marcare a Zilei Naționale a României în Calgary, Edmonton, Regina, Windsor, Kitchener etc.

 

×
Subiecte în articol: Canada
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close