Antena 3 CNN Externe 135.000 de americani cer ca toţi poliţiştii să poarte camere în timpul serviciului

135.000 de americani cer ca toţi poliţiştii să poarte camere în timpul serviciului

135.000 de americani cer ca toţi poliţiştii să poarte camere în timpul serviciului
21 Aug 2014   •   15:23

Aproape 135.000 de cetăţeni americani au semnat o petiţie adresată administraţiei preşedintelui Barack Obama, prin care se solicită introducerea aşa-zisei legi Mike Brown.
Guvernului american i se cere astfel crearea unui amendament legislativ care să oblige toţi poliţiştii să poarte asupra lor, atunci când sunt în timpul serviciului, camere de înregistrare video.

Petiţia a fost postată pe siteul Casei Albe, la scurt timp după împuşcarea mortală a unui tânăr de culoare neînarmat, Michael Brown, de către un poliţist din Ferguson .

"Legea este necesară nu numai pentru a monitoriza comportamentul abuziv al poliţiştilor, ci şi pentru asigurarea publică care să întărească convingerea că oamenii în uniformă respectă pe deplin procedurile şi pentru îndepărtarea tuturor suspiciunilor, in asemenea cazuri nefericite şi nedorite de nimeni", se arată în document.

Uciderea lui Brown (18 ani) a stârnit un val de proteste în masă împotriva brutalităţii şi rasismului de care sunt acuzaţi oamenii legii din Ferguson.
Autorităţile au cerut sprijinul Gărzii Naţionale în oraşul din Missouri, iar poliţiştii au folosit în mai multe zile gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru dispersarea mulţimii furioase.
Peste jumâtate din populaţia oraşului este de culoare, în timp ce majoritatea poliţiştilor sunt albi. Primii se plâng frecvent de faptul că sunt marginalizaţi şi hărţuiţi în permanenţă de către oamenii de ordine.

De menţionat că pentru a primi un răspuns oficial din partea Casei Albe, petiţia este necesară să fie semnată de 100.000 de persoane.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close