Antena 3 CNN Externe 3 muncitori francezi au furat aur în valoare de peste 900.000 de euro

3 muncitori francezi au furat aur în valoare de peste 900.000 de euro

3 muncitori francezi au furat aur în valoare de peste 900.000 de euro
11 Aug 2014   •   14:17

Trei muncitori francezi sunt trimişi în judecată, fiind acuzaţi că au furat lingouri şi monede de aur dintr-o casă în care efectuau lucrări de renovare.

Cei trei bărbaţi au găsit comoara la o reşedinţă din Normandia, acolo unde lucrau de câteva zile. Valoarea totală a aurului descoperit la subsolul clădirii depăşeşte 900.000 de euro, transmite cotidianul Paris Normandie.
Potrivit sursei citate, comoara constă în şase lingori de aur (cu o greutate de 1 kg fiecare) şi 600 de monede de aur, din perioada 1924-1927.

În loc să anunţe proprietarul casei, muncitorii au decis să fure tezaurul şi au încercat să îl vândă unui colecţionar din zonă.

Hoţii, cu vârste de 20, 33 şi respectiv 40 de ani, au fost prinşi după ce autorităţile fiscale franceze au investigat provenienţa unor sume mari de bani depuse în conturi bancare, sub formă de cecuri, pe numele unui dintre ei.

În urma anchetei, cei trei şi-au recunoscut fapta. Poliţiştii au confiscat câteva automobile şi motociclete şi de asemenea au confiscat sute de mii de euro, din conturile acestora.

Hoţii vor fi aduşi să răspundă acuzaţiilor în faţa unui tribunal din Evreux, la o dată neanunţată încă. Pe lângă aceştia, va fi pus sub acuzare şi colecţionarul care a cumpărat aurul, el fiind suspectat de către autorităţi că ar fi fost complice la valorificarea comorii.

Mai în glumă, mai în serios, înainte ca lucrările de renovare să înceapă, proprietarul clădirii le-ar fi spus muncitorilor: "Dacă găsiţi vreo comoară, să ma anunţaţi şi pe mine!", informează publicaţia din Hexagon.

×
Subiecte în articol: comoara tezaur
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close