Antena 3 CNN Externe A murit la spital, după ce poliţiştii l-au arestat cu brutalitate (VIDEO)

A murit la spital, după ce poliţiştii l-au arestat cu brutalitate (VIDEO)

A murit la spital, după ce poliţiştii l-au arestat cu brutalitate (VIDEO)
Sursa foto: Captură YouTube
30 Iun 2015   •   14:56

Un bărbat din Aruba, în vârstă de 42 de ani, a decedat într-un spital din Olanda, după ce anterior fusese arestar de poliţiştii din Haga, relatează presa locală, care citează martori.
Conform acestora, Mitch Henriquez a fost victima unei arestări violente, poliţiştii făcând Exces de putere.
Autorităţile locale au demarat o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs acest incident brutal.

Biroul Procuraturii a comunicat Mitch Henriquez a început să se simtă rău în duba care-l transporta la secţia de poliţie, după ce acesta fusese arestat în timpul unui festival muzical din Haga, relatează nltimes.nl.

În imagini se vede cum victima a fost lăsată să zacă inconştientă şi încătuşată, fără să i se acorde minime îngrijiri medicale.

Martorii spun că victima făcea glume cu prietenii lui şi spunea că ar avea asupra lui o armă de foc. Acest lucru a atras atenţia agenţilor de poliţie care l-au abordat pe Henriquez, transmite şi afadenhaag.wordpress.com. Potrivit acestei surse, suspectul s-ar fi opus arestării. Trecătorii şi prietenii acestuia spun că poliţiştii au folosit o forţă excesivă pentru a îl reţine.

ATENŢIE, imagini cu puternic impact emoţional!




Sora lui Henriquez, Lila, a declarat pentru masnoticia.com:
"Capul fratelui meu foarte umflat. L-au lovit cel mai mult în zona capului. Cum se poate ca cineva, o fiinţă umană, vinovată doar pentru simplul fapt că se distra cu prietenii, să fie încătuşată, bătută cu bestialitate şi aruncată fără suflare în maşina poliţiştilor?"

Nu este prima dată când poliţiştii olandezi cad în vizorul atenţiei publice din cauza folosirii excesive a forţei.
În 2012, Rishi Chandrikasing, un adolescent în vârstă de 17 ani, a fost împuşcat mortal pe peronul unei gări, deoarece nu a ţinut cont de somaţiile poliţiştilor şi a fugit din calea acestora, relatează dutchnews.nl.
Agenţii de ordine fuseseră informaţi că un tânăr ameninţa oamenii cu o armă de foc. La percheziţia ulterioară s-a dovedit că victima nu era înarmată.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close