Antena 3 CNN Externe "Aceasta este noua realitate în care trebuie să trăim". AMERICA se teme de un nou 11 Septembrie

"Aceasta este noua realitate în care trebuie să trăim". AMERICA se teme de un nou 11 Septembrie

"Aceasta este noua realitate în care trebuie să trăim". AMERICA se teme de un nou 11 Septembrie
de O.P.    |    26 Sep 2014   •   07:06

Gruparea teroristă Statul Islamic plănuieşte atentate în metrou, la Paris şi în marile oraşe americane. Islamiştii vor să se răzbune pentru atacurile aeriene lansate de Statele Unite, Franţa şi alte ţări asupra poziţiilor lor din Siria şi Irak. Cel care a avertizat despre planurile teroriştilor este chiar prim-ministrul Irakului.

Serviciile de informaţii nu au, însă, indicii asupra unui atac terorist iminent, dar măsurile de siguranţă au fost întărite, pentru orice eventualitate.

Într-o întîlnire cu jurnaliştii, la Organizaţia Naţiunilor Unite, premierul irakian Haider al-Abadi le-a spus acestora că jihadiştii ar plănui atacuri în metrourile din Franţa şi din Statele Unite.

Autorităţile americane iau în serios informaţia dar subliniază că nu au indicii care să confirme ameninţarea unui atac terorist. Şefii administraţiei şi poliţiei din New York au coborât, demonstrativ, în metrou pentru a-i asigura pe călători că nu au de ce să se teamă.

Demnitarii adaugă, totuşi, că un atentat este oricând posibil iar oamenii trebuie să fie mereu pregătiţi să înfrunte un asemenea pericol.

 ANDREW CUOMO: "11 septembrie a fost primul semnal de alarmă. De atunci, în 13 ani, nu s-a mai întâmplat nimic, slavă Domnului, dar aceasta este noua realitate în care va trebui să trăim".

Poliţia din New York şi-a intensificat patrulările, asta şi din cauza Adunării Generale a ONU, la care participă numeroşi şefi de stat şi de guvern. Şi guvernul francez a sporit numărul poliţiştilor şi jandarmilor, pe străzi şi în metrou, dar nivelul de vigilenţă antiteroristă nu a fost, oficial, ridicat.

Între timp, aviaţia americană şi cea franceză continuă raidurile asupra obiectivelor Statului Islamic din Siria şi Irak. Parlamentul de la Londra urmează să aprobe, astăzi, participarea Marii Britanii la operaţiune. Teroristul care a decapitat, recent, doi ziarişti americani capturaţi de Statul Islamic a fost identificat de FBI, dar numele şi naţionalitatea sa nu vor fi date publicităţii. Neoficial, se crede că este vorba de un musulman britanic.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close