Antena 3 CNN Externe Acord SUA-Afganistan: Nu există consens pentru imunitatea juridică a soldaţilor americani

Acord SUA-Afganistan: Nu există consens pentru imunitatea juridică a soldaţilor americani

Acord SUA-Afganistan: Nu există consens pentru imunitatea juridică a soldaţilor americani
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Oct 2013   •   09:25

 "Am ajuns la o serie de acorduri", mai ales cu privire la modalităţile de intervenţie a unui contingent american, a declarat preşedintele afgan după negocieri intense cu Kerry, care a sosit vineri la Kabul pentru o vizită surpriză de două zile.

 
În schimb, Karzai a anunţat că problema imunităţii juridice a soldaţilor americani, cerută cu insistenţă de Washington, nu a fost rezolvată.
 
"Nu există un consens în această chestiune", a declarat Karzai, în timpul unei conferinţe de presă comune cu Kerry la palatul prezidenţial din Kabul, conform Agerpres.
 
Statele Unite negociază de aproape un an cu Kabulul acest acord bilateral de securitate pentru a defini condiţiile prezenţei unui contingent american în Afganistan după încheierea misiunii forţelor NATO anul viitor.
 
Ajungerea la un acord este foarte urgentă întrucât majoritatea celor 87.000 de soldaţi ai NATO trebuie să părăsească Afganistanul până la sfârşitul anului 2014, iar în ţară talibanii rezistă unui război lung de doisprezece ani şi puternicei maşini militare a coaliţiei.
 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close