Antena 3 CNN Externe Acuzată de plagiat, o consilieră a lui Donald Trump s-a retras din echipă

Acuzată de plagiat, o consilieră a lui Donald Trump s-a retras din echipă

Acuzată de plagiat, o consilieră a lui Donald Trump s-a retras din echipă
16 Ian 2017   •   23:14

Monica Crowley, comentatoare politică a reţelei de televiziune Fox News, a renunţat luni la posibilitatea de a face parte din echipa viitorului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, după ce într-o carte a sa au fost găsite mai multe fragmente plagiate. 

"După o reflecţie îndelungată, am decis să rămân la New York pentru alte ocazii de carieră şi nu voi ocupa nicio funcţie în noua administraţie", a declarat Crowley într-un comunicat pentru cotidianul Washington Times, citat de Reuters. Viitorul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn a confirmat retragerea jurnalistei. 

Monica Crowley, doctor în relaţii internaţionale, a fost desemnată pe 15 decembrie de Trump pentru postul de consilier pentru comunicare strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională, din care ar fi urmat să transmită mesajele preşedintelui pe teme diplomatice şi de securitate. 

Pe 7 ianuarie, postul de televiziune CNN a descoperit zeci de fragmente plagiate în cartea lui Crowley "Ce (bip!) s-a întâmplat?", publicată în 2012. După trei zile de la ştire, editura HarperCollins a retras volumul. 

În primă instanţă, echipa lui Donald Trump i-a luat apărarea ziaristei, afirmând că ar fi vorba de un atac politic, cu scopul de a deturna atenţia de la adevăratele probleme ale ţării. Apoi, site-ul de internet Politico a găsit alte exemple de plagiat în teza de doctorat a lui Crowley pe tema relaţiilor diplomatice ale SUA cu China, susţinută în 2000 la Universitatea Columbia din New York.

×
Subiecte în articol: Donald Trump plagiat
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close