Antena 3 CNN Externe Acuzații grave la Londra, după incendiul de la Grenfell Tower: Învelișul clădirii a fost realizat dintr-un material inflamabil

Acuzații grave la Londra, după incendiul de la Grenfell Tower: Învelișul clădirii a fost realizat dintr-un material inflamabil

Acuzații grave la Londra, după incendiul de la Grenfell Tower: Învelișul clădirii a fost realizat dintr-un material inflamabil
de S.T.    |    19 Iun 2017   •   09:08

Învelişul clădirii Grenfell Tower (vestul Londrei), distrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunţat duminică ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, citat de agenţia EFE.

Potrivit presei locale, focul a cuprins rapid edificiul în care locuiau circa 600 de persoane, întrucât materialul utilizat pentru izolarea termică exterioară a clădirii conţinea polietilenă. „Presupun că respectivul înveliş, acest înveliş inflamabil care este interzis în Europa şi SUA, este interzis şi în Marea Britanie”, a spus ministrul conservator.

Prin urmare, el a menţionat că ancheta privind această tragedie, în urma căreia au murit cel puţin 58 de persoane, va trebui să determine dacă au fost încălcate normele privind realizarea construcţiilor.

Dar Hammond a insistat că pentru el încă nu este clar dacă respectivul material este interzis prin lege şi în Marea Britanie.

Numărul persoanelor date dispărute şi presupus decedate în urma incendiului din Grenfell Tower a ajuns în prezent la 58, a anunţat sâmbătă comandantul poliţiei metropolitane londoneze, Stuart Cundy, citat de Reuters, AFP şi DPA.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close