Antena 3 CNN Externe Adunarea Generală a ONU: Obama nu intenționează să aibă întrevederi cu Putin sau Rohani

Adunarea Generală a ONU: Obama nu intenționează să aibă întrevederi cu Putin sau Rohani

Adunarea Generală a ONU: Obama nu intenționează să aibă întrevederi cu Putin sau Rohani
15 Sep 2014   •   22:50

Între președintele Barack Obama și omologii săi rus, Vladimir Putin, și iranian, Hassan Rohani, nu este prevăzută nicio întâlnire în marja Adunării Generale a ONU de la New York, a anunțat luni Casa Albă, potrivit AGERPRES.
''După câte știu, niciunul dintre cei doi nu va figura săptămâna viitoare pe agenda de întâlniri a președintelui'', a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest, în cursul uni briefing de presă.

Ultima întâlnire dintre Barack Obama și Vladimir Putin, în conflict de mai multe luni din cauza crizei ucrainene, a avut loc la începutul lunii iunie, în Franța. Cei doi șefi de stat au discutat vreo zece minute în marja ceremoniilor ocazionate de împlinirea a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.

În urmă cu un an, o presupusă strângere de mână între Barack Obama și Hassan Rohani a făcut obiectul unor intense speculații pe culoarele sediului Națiunilor Unite, fără să aibă loc în realitate.

Cei doi președinți au discutat într-un final la telefon, după încheierea Adunării Generale. Contact fără precedent la acest nivel între Statele Unite și Iran de la revoluția islamică din 1979, conversația telefonică a avut loc la inițiativa liderului iranian, în timp ce se îndrepta spre aeroportul din New York.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close