Antena 3 CNN Externe Extrema dreaptă franceză a pierdut alegerile regionale, după un succes istoric în primul tur

Extrema dreaptă franceză a pierdut alegerile regionale, după un succes istoric în primul tur

Extrema dreaptă franceză a pierdut alegerile regionale, după un succes istoric în primul tur
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    14 Dec 2015   •   13:21

După un succes istoric în primul tur, Frontul Naţional a pierdut alegerile regionale din Franţa. Chiar dacă partidul său nu a câştigat nici măcar o regiune, Marine Le Pen a fost primită de simpatizanţi cu aplauze şi ovaţii. 

 
Sondajele arată că Partidul Republican, al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, s-ar clasa înaintea Partidului Socialist, partidul lui Francois Hollande.
 
Formaţiunea de extremă dreapta Frontul Naţional a pierdut alegerile regionale din Franţa. La eşecul partidului condus de Marine Le Pen a contribuit şi reactivarea unui ”front republican” de către Partidul Socialist, care le-a cerut candidaţilor săi să se retragă din două regiuni, preferând ca acestea să fie câştigate de opoziţia conservatoare. 
 
Deşi a pierdut regiunea Nord Pas-de-Calais Picardie la o distanţă de peste 15 procente în faţa fostului ministru conservator, Le Pen a fost primită de simpatizanţi ca o învingătoare. 
 
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy şi premierul ţării au cerut ca înfrângerea Frontului Naţional la alegerile naţionale să nu fie primită triumfal, spunând că extrema dreaptă rămâne încă populară.
 
Potrivit sondajelor, Partidul Socialist, din care face parte şi Manuel Valls, s-ar clasa după Partidul Republicanilor. Formaţiunea condusă de fostul şef de stat Nicolas Sarkozy şi-a adjudecat şapte dintre cele 13 regiuni. 
 

×
Subiecte în articol: Franta alegeri franta
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close