Antena 3 CNN Externe Alexis Tsipras a remaniat guvernul Greciei

Alexis Tsipras a remaniat guvernul Greciei

Alexis Tsipras a remaniat guvernul Greciei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
17 Iul 2015   •   21:51
Premierul de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras, a anunţat, vineri seară, înlocuirea membrilor Guvernului care s-au opus măsurilor convenite cu liderii Eurogrup, informează Reuters.
 
Tsipras a demis mai mulţi miniştri  care au votat împotriva planului de salvare ce conţinea reformele aspre cerute de creditorii internaţionali pentru acordarea unui nou împrumut. 
 
În total, zece miniştri şi adjuncţi au fost remaniaţi. Schimbările vin în contextul în care autoritatea lui Tsipras a scăzut în rândul propriului partid. 
 
Ministrul Muncii, Panos Skourletis, a preluat portofoliul Energiei, în locul lui Panagiotis Lafazanis, unul dintre liderii radicali ai partidului de extremă-stânga Syriza. George Katrougalos va fi ministru al Energiei.
 
Tryfon Alexiadis, care era memebru al Consiliului experţilor fiscali, a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor în locul Nadiei Valavani, care şi-a anunţat demisia zilele trecute.
 
Euclid Tsakalotos, devenit ministru al Finanţelor pe 6 iulie în locul lui Yanis Varoufakis, rămâne în funcţie.
 
Christoforos Vernardakis, profesor universitar, a fost numit secretar de stat la Ministerul Apărării. Olga Gerovassili, deputat Syriza, a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului.
 

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close