Antena 3 CNN Externe "Am trecut prin infern". Victimele răpitorului din Cleveland vorbesc pentru prima dată în public

"Am trecut prin infern". Victimele răpitorului din Cleveland vorbesc pentru prima dată în public

"Am trecut prin infern". Victimele răpitorului din Cleveland vorbesc pentru prima dată în public
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Iul 2013   •   17:47

Trei tinere americane, ţinute zece ani în captivitate într-o casă din Cleveland şi eliberate în mai 2013, au vorbit pentru prima dată în public, informează USA Today.
   
Tinerele Amanda Berry, Gina DeJesus şi Michelle Knight apar într-o înregistrare video de 30 de secunde, postată pe site-ul YouTube.



Înregistrarea a fost realizată pe 2 iulie şi lansată de către agenţia de relaţii publice Hennes Paynter Communications, în colaborare cu avocatul victimelor. Potrivit agenţiei de PR, victimele au refuzat să acorde interviuri şi au preferat să se exprime prin intermediul unei înregistrări video.
   
Emoţionant. Momentul eliberării femeilor sechestrate timp de 10 ani, filmat de martori

"Cred că am trecut prin infern, dar sunt suficient de puternică ca să trec prin el cu zâmbet şi cu capul ridicat," a declarat Knight, care a dispărut în 2002 la vârsta de 21 de ani.
   
"Vreau ca fiecare să ştie cât de fericită sunt aflându-mă acasă, alături de familia mea", a afirmat Berry, dispărută în 2003, la vârsta de 16 ani. "Devin mai puternică zi de zi, iar respectarea dreptului la viaţa privată mă ajută enorm", a adăugat ea.
   
DeJesus, dispărută în 2004, la vârsta de 14 ani, a mulţumit într-un mod mai scurt. Mama ei, Nancy Ruiz, de asemenea apare în înregistrarea video şi îi îndeamnă pe toţi cei ai căror copii sunt dispăruţi să aibă "încredere în vecini. Nu vă fie frică să la cereţi ajutorul, deoarece ajutorul este posibil".
   
Ariel Castro, fostul şofer de autobuz inculpat pentru sechestrarea şi violarea a trei tinere americane, în casa sa din Cleveland, statul Ohio (nord) a pledat nevinovat. Procesul lui Castro, declarat apt din punct de vedere mental pentru a fi judecat, va începe pe 5 august.
   
Victimele nu au apărut în public după ce Castro a încercat să pătrundă în locunţa lui Berry şi ea le-a cerut ajutor vecinilor. Poliţia a eliberat-o pe Berry şi pe fiica sa, în vârstă de şase ani, al cărei tată este Ariel Castro.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close