Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Serbiei la Nato s-a sinucis pe aeroportul din Bruxelles

Ambasadorul Serbiei la Nato s-a sinucis pe aeroportul din Bruxelles

Ambasadorul Serbiei la Nato s-a sinucis pe aeroportul din Bruxelles
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    05 Dec 2012   •   12:54

Branislav Milinkovic, ambasadorul Serbiei la NATO, s-a sinucis, aruncându-se în gol de pe o platformă a parcării Aeroportului din Bruxelles, anunţă AP.

Informaţia a fost confirmată miercuri de guvernul sârb, care a dat publicităţii un comunicat oficial în care se precizează că Milinkovic a încetat din viaţă luni seară.

De asemenea, Ministerul sârb al Afacerilor Externe şi-a exprimat regretul pentru pierderea unui coleg bun, diplomat profesionist şi intelectual, notează Agerpres.

Milinkovic se afla la aeroport pentru a se întâlni cu ministrul adjunct al afacerilor externe Zoran Vujic şi alţi oficiali, care urmau să se întâlnească cu mai mulţi reprezentanţi ai NATO.

După sosirea delegaţiei, diplomaţii s-au îndreptat spre maşinile care îi aşteptau în parcarea aeroportului. La un moment dat, Milinkovic s-a îndepărtat de cei pe care îi însoţea şi s-a aruncat în gol de pe o platformă a parcării, a povestit unul dintre oficiali, citat de AP:

„Anders Fogh Rasmussen, Secretarul General al NATO, a fost foarte trist la aflarea ştirii că ambasadorul sârb a murit. Ambasadorul Branislav Milinkovic  a fost un respectabil reprezentant al ţării sale, iar lipsa sa la cartierul general al NATO va fi resimţită”, a declarat Carmen Romero, purtător de cuvânt al alianţei.

Fost jurnalist, Milinkovic a fost ambasadorul Serbiei la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa în Viena, înainte de a primi postul de la NATO în 2009

Deocamdată, cauzele actului disperat rămân necunoscute.

Soţia lui a fost înştiinţată şi a plecat imediat spre Bruxelles. Milinkovic are un fiu în vârstă de 6 ani.

×
Subiecte în articol: sinucidere parcare
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close