Antena 3 CNN Externe AMENINŢĂRILE pe care le face Băsescu au ajuns în Parlamentul European. Reacţia politicienilor străini în faţa izbucnirilor preşedintelui României

AMENINŢĂRILE pe care le face Băsescu au ajuns în Parlamentul European. Reacţia politicienilor străini în faţa izbucnirilor preşedintelui României

AMENINŢĂRILE pe care le face Băsescu au ajuns în Parlamentul European. Reacţia politicienilor străini în faţa izbucnirilor preşedintelui României
de O.P.    |    16 Apr 2014   •   05:52

Ameninţările lui Traian Băsescu la adresa senatorului PSD Gabriela Firea au ajuns până în sălile Parlamentului European.  Socialiştii şi democraţii l-au criticat dur pe şeful statului, care a ajuns, zic ei, la un nou prag minimal al respectului.

Preşedintele Băsescu a fost criticat extrem de dur de Hannes Swoboda, liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.
"Traian Băsescu a atins un nou nivel minim prin ameninţările foarte puţin voalate împotriva unui senator PSD şi a soţului ei, un primar PSD."

Swoboda a adăugat că: "Ameninţările directe cu "dispariţia" la adresa oricărui individ sunt departe de a fi acceptabile, dar, în acest caz, devin de-a dreptul ameninţări politice, care sunt legate de o anchetă ce o vizează pe fiica preşedintelui."

"Aceste ameninţări arată totala lipsă de respect a domnului Băsescu faţă de sistemul judiciar."

Şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni a ţinut să îşi arate dispreţul faţă de ameninţările lansate de Traian Băsescu.

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni: "Condamn cu fermitate declaraţiile făcute de Traian Băsescu (...) care au fost provocatoare şi inflamatorii şi care nu îşi au locul într-o democraţie modernă."

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close