Antena 3 CNN Externe Americanii sunt în pericol peste tot în lume. Avertismentul sinistru al talibanilor dat cu o zi înainte de comemorarea atentatelor din 11 septembrie

Americanii sunt în pericol peste tot în lume. Avertismentul sinistru al talibanilor dat cu o zi înainte de comemorarea atentatelor din 11 septembrie

 Americanii sunt în pericol peste tot în lume. Avertismentul sinistru al talibanilor dat cu o zi înainte de comemorarea atentatelor din 11 septembrie
Sursa foto: Foto: www.rbeck.ch
11 Sep 2012   •   10:45
Forţele americane riscă "o înfrângere totală" în Afganistan şi americanii sunt în pericol peste tot în lume. Acesta este avertismentul emis de talibani cu o zi înainte de comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001, a informat Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), citat de AFP.

"Comemorarea zilei de 11 septembrie are loc în acest an în America într-o perioadă în care ţara riscă o înfrângere totală în Afganistan - militar, politic, economic şi în toate celelalte domenii, şi în timp ce şi-a epuizat toate celelalte mijloace de a-şi prelungi războiul ilegal", afirmă talibanii într-un comunicat, publicat de SITE.

Potrivit aceluiaşi comunicat, războiul lansat în Afganistan "sub pretextul unei răzbunări pentru incidentul din septembrie nu are nicio bază legală şi etică" şi că afganii nu au nimic de-a face cu ce s-a întâmplat.

În ciuda faptului că americanii au investit "sume mari de bani şi mijloace militare" în război, "niciun american nu este în siguranţă în orice loc s-ar afla astăzi", se mai arată în comunicat.



Talibanii mai afirmă că nu este vorba de o ameninţare, însă jură să-şi apere patria şi să continue "lupta lor sacră" împotriva "invadatorilor".

"Emiratul islamic, cu ocazia comemorării a 11 ani de la incidentul din septembrie, face încă o dată apel la responsabilii americani, la membrii coaliţiei lor şi la poporul lor să înceteze vărsarea sângelui afganilor oprimaţi sub acest pretext şi să urmeze calea raţiunii în loc de cea a tiraniei şi prostiei", se mai spune în comunicat.

Astăzi se împlinesc 11 ani de la cel mai grav atac asupra Statelor Unite, după cel de-al doilea Război Mondial. este 3.000 de oameni au murit în acea zi neagră, care a schimbat întreaga lume.

La ora 8.46, în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, un avion de pasageri lovea în plin turnul de nord al complexului World Trade Center, din New York.




 

×
Subiecte în articol: 11 septembrie Afganistan talibani
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close