Antena 3 CNN Externe Angajaţii Air France SE TEM să mai zboare în Africa. Ei au semnat o petiţie prin care cer ANULAREA curselor în ţările afectate de EBOLA

Angajaţii Air France SE TEM să mai zboare în Africa. Ei au semnat o petiţie prin care cer ANULAREA curselor în ţările afectate de EBOLA

Angajaţii Air France SE TEM să mai zboare în Africa. Ei au semnat o petiţie prin care cer ANULAREA curselor în ţările afectate de EBOLA
20 Aug 2014   •   14:14

Sindicatul ce apără drepturilie angajaţilor Air France a lansat o petiţie pentru suspendarea imediată a zborurilor în ţările atinse de flagelul Ebola, până atunci când virusul mortal va fi sub control.

Echipajele de zbor, piloţii şi însoţitori de bord, se plâng că Air France încă efectuaeză curse aeriene în Conakry (Guinea) şi Freetown (Sierra Leone), transmite Le Parisien. Potrivit datelor actuale, cele două destinaţii sunt unele dintre cele mai afectate de teribila maladie, care a dus până acum la moartea a 1200 de persoane.

"Pur şi simplu ne este frică. Ştim că avem o meserie periculoasă şi riscantă, zburăm în ţări care se află în război, conduse de dictatori, dar acum vorbim despre cu totul altă situaţie", spune un angajat Air France, care este unul dintre cei 700 de semnatari ai petiţiei.

Chiar dacă Air France a dat dreptul angajaţilor săi să refuze zborurile în ţările vest-africane, compania franceză nu a impus măsuri mai drastice, aşa cum a aplicat  British Airways şi Emirates, care au anulat toate zborurile spre ţările afectate de Ebola.

După cum se ştie, Europa nu mai este imună la acest virus. Primul cetăţean al Bătrânului Continent, infectat cu Ebola, preotul spaniol Miguel Pajares, a murit la spital la scurt timp după ce s-a întors din Liberia.

Între timp, Air France continuă să efectueze zboruri în ţările africane afectate de patru ori pe săptămână. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat domeniul aviatic într-un "risc scăzut" de răspândire a bolii, având în vedere că virusul nu se transmite pe cale aerobă.
Conform specialiştilor, infecţia se propagă atunci când sunt realizate schimburi de fluide, salivă, sânge sau expulzia pe gură a conţinutului stomacal (vomă).

De aceea, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian nu a emis recomandările aşteptate de majoritatea echipajelor de zbor.

În ciuda măsurilor preventive luate, compania Air France susţine că din cauza lipsei personalului, câteva curse au fost deja anulate. În caz de urgenţă medicală, angajaţii au fost sfătuiţi să folosească mănuşi de plastic, măşti faciale şi gel dezinfectant.
Printre alte măsuri de siguranţă, pasagerii suspecţi, care dau semne de infectare, vor fi izolaţi în toaletele de la bordul avionului. Înainte de îmbarcare, va fi controlată temperatura pasagerilor.

×
Subiecte în articol: Ebola Air France Africa de Vest
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close