Antena 3 CNN Externe Angela Merkel nu va susţine nicio iniţiativă care va limita libera circulaţie a muncitorilor în UE

Angela Merkel nu va susţine nicio iniţiativă care va limita libera circulaţie a muncitorilor în UE

Angela Merkel nu va susţine nicio iniţiativă care va limita libera circulaţie a muncitorilor în UE
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   10:35

Cancelarul german Angela Merkel a asigurat că nu va sprijini niciun fel de restricţie cu privire la libera circulaţie a muncitorilor în interiorul Uniunii Europene, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Poziţia lui Merkel reprezintă o adevărată lovitură pentru planurile premierului britanic David Cameron în acest sens.

„Germania nu se va juca cu principiile fundamentale ale liberei circulaţii în Uniunea Europeană”, a afirmat cancelarul german, într-un interviu pentru Sunday Times.

Cameron a declarat că vrea să răspundă îngrijorărilor din rândul alegătorilor legate de imigraţie.

În acelaşi timp, premierul britanic încearcă să contrabalanseze creşterea în popularitate a partidului eurosceptic UKIP, care militează pentru niveluri mult mai reduse de imigraţie în Regat.

Sunday Times a relatat anterior că liderul conservator are în vedere stabilirea unui prag pentru numărul de imigranţi slab calificaţi din cadrul UE care pot veni să îşi caute de lucru în Marea Britanie, un lucru care presupune o reformă semnificativă a legislaţiei europene.

Merkel ar fi dispusă să discute cu Cameron referitor la posibile restricţii asupra muncitorilor din UE care urmăresc să profite de sistemele de ajutoare sociale din alte ţări membre.

„Sunt aspecte controversate, care sunt dezbătute şi în ţara noastră. Cred că este nevoie de rezolvarea acestora într-o manieră care să combată abuzurile”, a precizat cancelarul german.

„Pe de altă parte, nu trebuie să intervenim asupra principiilor fundamentale ale libertăţii de mişcare în Europa”, a insistat Angela Merkel.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel David Cameron
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close