Antena 3 CNN Externe UPDATE. Anul Nou a început sub semnul ameninţărilor teroriste. Două gări din Munchen au fost evacuate

UPDATE. Anul Nou a început sub semnul ameninţărilor teroriste. Două gări din Munchen au fost evacuate

UPDATE. Anul Nou a început sub semnul ameninţărilor teroriste. Două gări din Munchen au fost evacuate
01 Ian 2016   •   10:40

UPDATE:

Două gări din München au fost redeschise vineri dimineaţa, după ce fuseseră închise în ajun pe fondul unor 'informaţii concrete' privind ameninţarea cu un atac sinucigaş iminent având legătură cu gruparea teroristă Stat Islamic, a informat poliţia germană, citată de DPA.

Trenurile ajungeau din nou în principala gară din München, precum şi în gara din Pasing, situată la circa 8 kilometri distanţă, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, care a adăugat că agenţii vor face verificări asupra persoanelor care circulă prin zonă.

Invocând indicii primite din partea unui serviciu de informaţii aliat, ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a declarat într-o conferinţă de presă că ameninţarea avea legătură cu Statul Islamic, care ar fi plănuit un atac la München, capitala Bavariei. 'Biroul Federal al Poliţiei de Urmărire Penală a informat în ajunul Anului Nou poliţia bavareză cu privire la existenţa unei informări provenind de la o agenţie de informaţii prietenă conform căreia Statul Islamic plănuia un atac concret, atacuri, în această noapte, la miezul nopţii, în gara centrală din München sau/şi Pasing', a declarat Herrman reporterilor.

'Cred că decizia (de a evacua cele două gări - n.r.) a fost una bună, deoarece nu cred că ne putem asuma riscuri inutile atunci când avem de-a face cu ameninţări atât de concrete, cu locuri concrete şi cu un interval orar concret', a adăugat el. Între cinci şi până la şapte terorişti kamikaze urmau să ia parte la atacuri, a declarat la rândul său şeful poliţiei din München, Hubertus Andrae, în aceeaşi conferinţă de presă. Potrivit unor surse citate de DPA, informările decisive care au determinat poliţia germană să evacueze cele două gări feroviare au venit de la autorităţile franceze.

Cotidianul Sueddeutsche Zeitung a relatat că în atenţia poliţiei se află şase suspecţi. Circa 550 de poliţişti au fost mobilizaţi în capitala Bavariei. Pe parcursul nopţii, niciun tren nu a primit permisiunea de a se apropia de cele două gări, a anunţat poliţia pe Twitter. Gara principală din München şi zona adiacentă au fost evacuate, iar poliţişti puternic înarmaţi au blocat intrările. Metroul şi trenurile de proximitate au continuat să circule pe tot parcursul nopţii în München, mai puţin către cele două gări.

În Berlin, câteva sute de mii de oameni s-au adunat în apropierea Porţii Brandenburg pentru a participa la festivităţile de Revelion. Oficiali din domeniul securităţii din Berlin nu au primit indicii concrete cu privire la posibile atacuri, a declarat un purtător de cuvânt.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Știrea inițială

Poliția germană a avertizat joi seară în legătură cu un posibilitatea unui "atentat" cu "motivații islamiste" la München (sud), indicând că a primit "indicii" în acest sens și îndemnând populația să evite adunările, scrie AFP.

Acest proiect de atentat are "motivații islamiste", a precizat poliția din München, care a difuzat pe contul său de Twitter un mesaj de alertă în mai multe limbi.

Gara principală și cea din Passing, la vest de oraș, au fost evacuate, iar trenurile nu mai circulă deloc, a scris pe Twitter poliția din capitala Bavariei, care s-a referit la elemente indicând că "este planificat un atentat" la München.

Există "indicii credibile" cu privire la un grup criminal, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliției, care a invitat populația să evite adunările și să folosească mijloacele de transport în comun.

×
Subiecte în articol: munchen amenintare terorista
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close