Antena 3 CNN Externe Anunțul făcut de Bulgaria, la o zi după vizita lui Klaus Iohannis. Se opune flotei NATO în Marea Neagră

Anunțul făcut de Bulgaria, la o zi după vizita lui Klaus Iohannis. Se opune flotei NATO în Marea Neagră

Anunțul făcut de Bulgaria, la o zi după vizita lui Klaus Iohannis. Se opune flotei NATO în Marea Neagră
Sursa foto: Foto: Pixabay
16 Iun 2016   •   15:48

Bulgaria pare să fi cedat în faţa ameninţărilor Rusiei, anunţând că se opune iniţiativei României de creare a unei flote militare NATO în Marea Neagră, deşi, în ultimele săptămâni, Sofia semnala că susţine propunerea, fapt confirmat miercuri, la întâlnirea preşedinţilor celor două ţări.

 Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat joi că atât el, cât şi preşedintele Rosen Plevneliev se opun iniţiativei României de creare a unei flote militare NATO în Marea Neagră.

"Nave NATO pot efectua patrule pe frontierele noastre doar în cazul unui aflux puternic de refugiaţi", a declarat Borisov joi, citat de site-ul Novinite.com.

Pe 20 mai, ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, anunţa că Bulgaria susţine suplimentarea capacităţilor NATO în Marea Neagră. "Bulgaria poartă discuţii cu România şi Turcia. Se discută despre suplimentarea capacităţilor militare în zona Mării Negre. Bulgaria va face tot posibilul pentru consolidarea capacităţilor militare în zona Mării Negre", declara Daniel Mitov la Bruxelles.

Schimbarea de atitudine a Administraţiei de la Sofia pare să fie o reacţie la ameninţările Rusiei.

Citiți și: Avertismentul Rusiei privind planul flotei militare: "Marea Neagră nu are nicio legătură cu NATO"

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Bulgaria Rusia Marea Neagrã
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close