Antena 3 CNN Externe Anunţul făcut de Uber. "Astăzi este o zi neagră"

Anunţul făcut de Uber. "Astăzi este o zi neagră"

Anunţul făcut de Uber. "Astăzi este o zi neagră"
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   17:29

Uber Technologies intenţionează să suspende unul dintre principalele servicii ale companiei din Franţa, Uberpop, destinat şoferilor fără licenţă de taximetrie. Anunţul vine la câteva zile după ce doi directori ai companiei au fost puşi sub acuzare pentru furnizarea unui serviciu ilegal, relatează MarketWatch.
   
Compania a precizat că va suspenda serviciul Uberpop imediat şi va aştepta o decizie a justiţiei, din septembrie, referitoare la constituţionalitatea unei noi legi din Franţa care incriminează operarea unui astfel de sistem.

"Astăzi este o zi neagră pentru cei 500.000 de utilizatori ai serviciului Uberpop din Franţa, cât şi pentru şoferii care folosesc în mod regulat platforma", a anunţat Uber.
   
Uberpop foloseşte şoferi fără licenţă, şi nu taxiuri sau servicii de transport autorizate, ceea ce îi permite să ofere preţuri mai mici. Potrivit unei noi legi aprobate în Franţa în toamnă, operarea unui astfel de sistem este penalizată cu o amendă de până la 300.000 de euro şi cu doi ani de închisoare.

Procuratura a ordonat unor doi directori ai Uber, Pierre-Dimitri Gore-Coty şi Thibaud Simphal, să apară în faţa magistraţilor pe 30 septembrie, sub acuzaţiile de încălcarea legii respective, practici comerciale înşelătoare şi stocarea ilicită de date personale. Aceleaşi acuzaţii sunt aduse şi companiei.

×
Subiecte în articol: Uber
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close