Antena 3 CNN Externe Armata siriană a preluat controlul asupra Qousseir, un oraş-emblemă pentru regim

Armata siriană a preluat controlul asupra Qousseir, un oraş-emblemă pentru regim

Armata siriană a preluat controlul asupra Qousseir, un oraş-emblemă pentru regim
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    05 Iun 2013   •   09:53
Armata siriană deţine întreg controlul asupra oraşului Qousseir, un fief al rebelilor de mai mult de un an, a anunţat miercuri presa oficială siriană şi postul de televiziune al mişcării şiite libaneze Hezbollah, care luptă în Siria alături de forţele regimului, potrivit AFP.
 
În urma unei ofensive de circa trei săptămâni, "armata a restabilit securitatea în întregul oraş Qousseir", a anunţat agenţia oficială Sana.
 
"Armata arabă siriană deţine controlul total asupra regiunii Qousseir, în provincia Homs, după ce a ucis un mare număr de terorişti (rebeli, potrivit terminologiei regimului - n.r.) şi a capturat alţii", a anunţat şi postul oficial Al-Ikhbariya, potrivit Mediafax.
 
"Oraşul Qousseir a fost golit integral de persoane înarmate (rebeli) în urma avansării armatei", a anunţat şi Al Manar, postul de televiziune al Hezbollah.
 
Militanţii spun că puternicul partid libanez, un aliat loial al regimului lui Bashar al-Assad, a fost "vârful de lance" al acestei ofensive asupra oraşului rebel, unde a pierdut zeci de combatanţi.
 
Oraşul Qousseir, aflat aproape de frontiera cu Libanul, a devenit emblematic atât pentru regim, cât şi pentru rebeli.
 
Regiunea strategică Qousseir este de o importanţă capitală pentru regim, deoarece asigură legătura între capitala siriană Damasc şi litoral.
 

×
Subiecte în articol: Siria Siria
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close