Antena 3 CNN Externe Atentat terorist dejucat la Bruxelles. Vizată era clădirea care găzduieşte birourile Comisiei Europene

Atentat terorist dejucat la Bruxelles. Vizată era clădirea care găzduieşte birourile Comisiei Europene

Atentat terorist dejucat la Bruxelles. Vizată era clădirea care găzduieşte birourile Comisiei Europene
Sursa foto: Foto: adm-sprl.blogspot.com
22 Sep 2014   •   13:00

Atentat terorist dejucat în Belgia, unde un cuplu care plănuia să atace clădirea Berlaymont din Bruxelles, care găzduieşte birourile Comisiei Europene, a fost arestat îndată ce a ajuns în ţară, scrie The Guardian.

Atacatorii, un bărbat şi o femeie, se întorceau din Siria, via Turcia, când au fost arestaţi pe aeroportul din Bruxelles.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că ştia despre informaţiile deţinute de autorităţilor belgiene, însă Organul executiv al Uniunii Europene nu a primit niciun avertisment şi nicio amenintare în acest sens.

Tot mai multe guverne occidentale s-au arătat îngrijorate de riscul întoarcerii în ţară a celor care au plecat în Siria şi Irak pentru a se alătura grupării Statul Islamic.

Situatia este îngrijorătoare mai ales în Belgia, unde peste 400 de cetăţeni au plecat în Siria pentru a adera la gruparea extremistă.

Potrivit ziarului belgian L'Echo, aproape un sfert dintre suspectii belgiani jihadişti s-au întors acasă, iar cel puţin 10 plănuiesc atacuri teroriste asupra statului lor.

Anchetatorii belgieni au declarat ca cei doi atacatori pot fi acuzati de apartenenta la o organizatie terorista, posesie ilegala de arme, dar si de finantarea unor acte de terorism.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana atac terorist teroristi
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close