Antena 3 CNN Externe Manifestul unui ucigaş: Autorul atacurilor de la Oslo îndemna la eliminarea musulmanilor

Manifestul unui ucigaş: Autorul atacurilor de la Oslo îndemna la eliminarea musulmanilor

Manifestul unui ucigaş: Autorul atacurilor de la Oslo îndemna la eliminarea musulmanilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Iul 2011   •   15:45
Norvegianul care a ucis 93 de oameni din Oslo şi a rănit alte zeci a postat pe internet un manifest în care îndemna la „eliminarea musulmanilor” din Europa.  Anders Behring Breivik cerea, cu doar câteva ore înaintea atacurilor, eliminarea musulmanilor din Europa. În acelaşi manifest postat pe internet, suspectul a scris că tatăl său biologic, Jens Breivik, a fost diplomat la post în Londra şi Paris şi că era simpatizant al Partidului Laburist.

În documentul de 1.500 de pagini se arată că omul achiziţionase substanţe explozive şi chiar testase o bombă înainte. El s-a prezentat ca un naţionalist de extremă-dreapta hotărât "să elimine musulmanii, marxiştii şi multiculturaliştii din Europa”.

"Timpul este esenţial. Avem la dispoziţie doar câteva decenii pentru a consolida un nivel suficient de rezistenţă înainte ca oraşele noastre să fie invadate demografic de musulmani. Pentru mine, ar fi un act de ipocrizie să îi tratez diferit pe musulmani, nazişti şi marxişti” scria Breivik în manifest.

Breivik îşi imagina, conform documentului, moartea a "un milion de marxişti şi multiculturalişti”. "Vremea dialogului s-a încheiat. Am acordat o şansã păcii. A venit vremea rezistenţei armate", afirma el.

Presupusul autor al atacurilor din Norvegia nu avea antecedente penale, era înscris într-un club de tir şi deţinea legal armele de foc folosite în atac.

Tatăl atacatorului, diplomat şi simpatizant al Partidului Laburist


În acelaşi manifest postat pe internet, suspectul în cazul atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik, a scris că tatăl său biologic, Jens Breivik, a fost diplomat la post în Londra şi Paris şi că era simpatizant al Partidului Laburist, vizat de atacurile de vineri de la Oslo, informează AFP.

Tatăl, Jens Breivik, divorţat de mama suspectului la scurt timp după naşterea băiatului, a explicat că a pierdut contactul cu fiul său din 1995, când acesta avea 15 sau 16 ani.

"Nu am locuit niciodată împreună, dar am avut câteva contacte în timpul copilăriei lui", a explicat pensionarul norvegian. "Când era mai tânăr, era un băiat obişnuit, dar închis în sine. El nu se interesa de politică la acea vreme", a adăugat bărbatul.

Suspectul a explicat faptul că tatăl său, un diplomat care a fost la post la Londra şi Paris, s-a recăsătorit după naşterea lui, în timp ce mama lui s-a căsătorit cu un militar, care a devenit tatăl său vitreg.

În manifest, el mai dezvăluie că părinţii săi biologici erau simpatizanţi ai Partidului Laburist, vizat de atacurile de vineri de la Oslo.



×
Subiecte în articol: oslo atacuri musulmani Europa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close