x close

Fii alături de noi!

BBC: Poliţia din Londra, în România pentru a-i descuraja pe români să IMIGREZE în Marea Britanie

de A.M.P   •   16 Dec 2013   •   09:58 Comenteaza
BBC: Poliţia din Londra, în România pentru a-i descuraja pe români să IMIGREZE în Marea Britanie 482
Foto: theguardian.com

Poliţia metropolitană a efectuat o vizită într-o zonă rurală din Romania, cu scopul  de a-i convinge pe locuitorii săraci să nu imigreze în Marea Britanie de la 1 ianuarie, după anularea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii britanice, scrie BBC News Online.
   
Potrivit BBC, Comisarul-şef Adrian Usher de la Barnet, în nordul Londrei, zona cu cei mai mulţi români din Marea Britanie, mulţi dintre ei romi, vrea să-i descurajeze pe români să plece în Marea Britanie dacă nu au un loc de muncă garantat, prezentându-le riscurile de a fi exploataţi, scrie reporterul Paul Kenyon de la emisiunea BBC One Panorama.

VIDEO - BBC: VIN ROMÂNII?

Kenyon a însoţit poliţia în această vizită în Transilvania, iar reportajul pe care l-a realizat, "The Romanians are Coming?" (Vin românii?), urmează să fie difuzat luni seara pe BBC One.

Usher a vizitat satul Apata din Carpaţi, după ce s-a constatat, în urma evacuării unor români care au ocupat un teren al unui club de fotbal din Hendon, în iunie, că 65 dintre cele 68 de persoane surprinse dormind în adăposturi improvizate proveneau din această localitate.

"Dacă veniţi în Marea Britanie fără un loc de muncă, atunci vă veţi confrunta cu riscul de a fi exploataţi sau de a fi victimele unor infractori", le-a spus el sătenilor. Situaţia românilor care imigrează la Londra este la fel de importantă ca cea a londonezilor, a adăugat comisarul. "Nu sunt aici să comentez vreun subiect anume. Suntem aici pentru a-i proteja pe toţi locuitorii Londrei, inclusiv persoanele care vin la Londra în căutarea unui loc de muncă", a subliniat el.
   
Un locuitor, Alexandru, a declarat pentru BBC că aproximativ 400 de săteni ar fi plecat deja spre Londra. El a spus că vărul său este primul care s-a dus la Londra şi că l-a urmat, după ce acesta i-a recomandat să se mute acolo. Alexandru a spus că a plecat pentru că este prea puţin de lucru în România, sătenii fiind pregătiţi să trăiască în tabere în Marea Britanie, în speranţa că se vor angaja să muncească la negru. El a adăugat că se pregăteşte să se întoarcă de Anul Nou la Cricklewood, în nordul Londrei, o zonă în care se află numeroşi imigranţi români.

"În pofida bunelor intenţii, multe dintre persoanele pe care le-am întâlnit când am fost acolo ar putea deveni o povară pentru contribuabilul britanic", scrie Kenyon.

Alt imigrant, Alex, a declarat că provine dintr-un mic sat de romi din zona Apata şi că a muncit la negru în domeniul construcţiilor, la Cricklewood, timp de mai multe luni. El nu vorbeşte engleza, nu are vreo calificare, dar vrea să-şi aducă soţia şi copiii în Marea Britanie.

EUR EUR 0.0028 Up 4.4278
USD USD 0.0192 Up 3.3435
CHF CHF -0.0175 Down 3.5668
GBP GBP 0.0278 Up 5.1702
XAU XAU -0.3866 Down 142.2226
JPY JPY 0.0105 Up 3.4044
Meteo

Cod GALBEN de ploi în judeţele deja afectate de INUNDAŢII

Horoscop

Horoscopul Zilei 23/04/2014

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

poza

Show

Cine apare lângă ei în fotografiile pe care le-au făcut într-un castel vechi: "Simţeam cu cineva ne URMĂREŞTE"

John Burnside şi Shona Backhouse şi-au făcut mai multe fotografii atunci când au vizitat împreună cu familia Muzeul Castle din York, Marea Britanie.Cuplul pretinde că cineva i-a urmărit pe tot parcursul...

23 Apr 2014  •  11:57

sati