Antena 3 CNN Externe BBC: Poliţia din Londra, în România pentru a-i descuraja pe români să IMIGREZE în Marea Britanie

BBC: Poliţia din Londra, în România pentru a-i descuraja pe români să IMIGREZE în Marea Britanie

BBC: Poliţia din Londra, în România pentru a-i descuraja pe români să IMIGREZE în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: theguardian.com
16 Dec 2013   •   09:58

Poliţia metropolitană a efectuat o vizită într-o zonă rurală din Romania, cu scopul  de a-i convinge pe locuitorii săraci să nu imigreze în Marea Britanie de la 1 ianuarie, după anularea restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii britanice, scrie BBC News Online.
   
Potrivit BBC, Comisarul-şef Adrian Usher de la Barnet, în nordul Londrei, zona cu cei mai mulţi români din Marea Britanie, mulţi dintre ei romi, vrea să-i descurajeze pe români să plece în Marea Britanie dacă nu au un loc de muncă garantat, prezentându-le riscurile de a fi exploataţi, scrie reporterul Paul Kenyon de la emisiunea BBC One Panorama.

VIDEO - BBC: VIN ROMÂNII?

Kenyon a însoţit poliţia în această vizită în Transilvania, iar reportajul pe care l-a realizat, "The Romanians are Coming?" (Vin românii?), urmează să fie difuzat luni seara pe BBC One.

Usher a vizitat satul Apata din Carpaţi, după ce s-a constatat, în urma evacuării unor români care au ocupat un teren al unui club de fotbal din Hendon, în iunie, că 65 dintre cele 68 de persoane surprinse dormind în adăposturi improvizate proveneau din această localitate.

"Dacă veniţi în Marea Britanie fără un loc de muncă, atunci vă veţi confrunta cu riscul de a fi exploataţi sau de a fi victimele unor infractori", le-a spus el sătenilor. Situaţia românilor care imigrează la Londra este la fel de importantă ca cea a londonezilor, a adăugat comisarul. "Nu sunt aici să comentez vreun subiect anume. Suntem aici pentru a-i proteja pe toţi locuitorii Londrei, inclusiv persoanele care vin la Londra în căutarea unui loc de muncă", a subliniat el.
   
Un locuitor, Alexandru, a declarat pentru BBC că aproximativ 400 de săteni ar fi plecat deja spre Londra. El a spus că vărul său este primul care s-a dus la Londra şi că l-a urmat, după ce acesta i-a recomandat să se mute acolo. Alexandru a spus că a plecat pentru că este prea puţin de lucru în România, sătenii fiind pregătiţi să trăiască în tabere în Marea Britanie, în speranţa că se vor angaja să muncească la negru. El a adăugat că se pregăteşte să se întoarcă de Anul Nou la Cricklewood, în nordul Londrei, o zonă în care se află numeroşi imigranţi români.

"În pofida bunelor intenţii, multe dintre persoanele pe care le-am întâlnit când am fost acolo ar putea deveni o povară pentru contribuabilul britanic", scrie Kenyon.

Alt imigrant, Alex, a declarat că provine dintr-un mic sat de romi din zona Apata şi că a muncit la negru în domeniul construcţiilor, la Cricklewood, timp de mai multe luni. El nu vorbeşte engleza, nu are vreo calificare, dar vrea să-şi aducă soţia şi copiii în Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: BBC Transilvania
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close