Antena 3 CNN Externe Berlusconi, întâmpinat cu proteste şi huiduieli la Milano

Berlusconi, întâmpinat cu proteste şi huiduieli la Milano

Berlusconi, întâmpinat cu proteste şi huiduieli la Milano
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mai 2011   •   16:30

Premierul italian Silvio Berlusconi a revenit, luni, în faţa unui tribunal din Milano, care-l judecă pentru mituirea unui avocat. Prim-ministrul respinge acuzaţiile şi-i învinuieşte, la rândul său, pe magistraţi că au opinii de stânga şi au pornit "războiul civil" împotriva sa.

Procurorii susţin că, în 1997, Berlusconi i-a plătit 600.000 de dolari unui avocat englez, ca să depună mărturii false despre afacerile sale, într-un alt proces. Bineînţeles, premierul se declară nevinovat, iar înaintea audierii i-a calificat pe magistraţi drept "un cancer al democraţiei" care trebuie eliminat.

Declaraţia a stârnit indignare, mai ales că a venit în ziua comemorării unor judecători asasinaţi de terorişti şi de mafie. La sosire, poliţia s-a mobilizat şi a reuşit să-l ferească pe Berlusconi de eventuale întâlniri neplăcute cu manifestanţii.

"Ruşine! Ruşine! N-ai voie nici măcar să vorbeşti în ţara asta! Orice disidenţă e înăbuşită!", spune Berlusconi.

Audierea s-a desfăşurat în absenţa presei, în timp ce, afară, manifestanţii aşteptau, răbdători, să-i spună din nou premierului că face ţara de ruşine.

"Nu cred că judecătorii sunt, într-adevăr, cancerul Italiei. Avem mult mai multe alte boli", adaugă premierul.

La plecare, câţiva susţinători ai lui Berlusconi l-au salutat cu ovaţii, dar vocile lor au fost acoperite de mult mai numeroşii protestatari.

Forţele de ordine au fost din nou la datorie şi au îndepărtat lozincile care l-ar fi putut deranja pe Berlusconi.

Berlusconi este judecat, în prezent, în patru dosare diferite. În cel mai spectaculos, este acuzat că a plătit o minoră pentru servicii sexuale. Celelalte sunt cazuri mai banale de fraude şi corupţie.

 


×
Subiecte în articol: berlusconi tribunal procese minora
Parteneri
Pericol de explozie pe DN2B, după un accident grav între o cisternă şi o mașină
x close