Antena 3 CNN Externe Bilanţul victimelor după prăbuşirea unei clădiri din Bagladesh a ajuns la 800 de morţi

Bilanţul victimelor după prăbuşirea unei clădiri din Bagladesh a ajuns la 800 de morţi

Bilanţul victimelor după prăbuşirea unei clădiri din Bagladesh a ajuns la 800 de morţi
de M.T.    |    08 Mai 2013   •   15:31

Bilanţul celui mai grav accident din istoria industrială a statului Bangladesh a depăşit 800 de morţi, după ce alte câteva zeci de cadavre au fost descoperite în cursul nopţii sub ruinele imobilului care s-a prăbuşit în urmă cu 15 zile în apropiere de Dhaka, a anunţat luni un purtător de cuvânt al armatei bengaleze, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei, locotenentul Mir Rabbi, a declarat că „bilanţul a ajuns acum la 803 morţi”, 790 dintre aceştia fiind descoperite sub ruine, în timp ce alte 13 au decedat din cauza rănilor suferite.

În imobilul de nouă etaje Rana Plaza, situat la aproxmativ 30 de km de Dhaka, se aflau cinci ateliere de confecţii.

În momentul prăbuşirii clădirii, peste 3.000 de de muncitori erau la lucru. Un număr de 2.437 de persoane au scăpat nevătămate.

Sute de membri ai familiilor muncitorilor se aflau luni la locul tragediei, la 12 zile după tragedia care a dezvăluit condiţiile din „atelierele mizerabile” în care se lucrează pentru mărcile occidentale de confecţii.

Unele victime au fost identificate după telefoanele mobile găsite în buzunare sau după ecusoane.

Conform unui membru al comisiei de anchetă, puternicele vibraţii ale marilor generatoare s-ar afla la originea prăbuşirii imobilului, care era deja în stare precară.

×
Subiecte în articol: cladire prabusita Bangladesh
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close