Antena 3 CNN Externe Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor 787 Dreamliner

Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor 787 Dreamliner

Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor 787 Dreamliner
Sursa foto: Foto: worldcaredition.blogspot.com
de S.T.    |    28 Ian 2013   •   15:23

Grupul Boeing ar putea pierde venituri de până la 5 miliarde de dolari din cauza problemelor care au oprit la sol în ianuarie întreaga flotă de aeronave 787 Dreamliner aflate în operare la nivel global, estimează analişti ai firmei Jefferies, citaţi de Bloomberg.

Şansele ca producătorul de avioane să fie nevoit să revizuiască în scădere veniturile anticipate cu circa 5 miliarde de dolari sunt însă de numai 4%, a afirmat Howard Rubel, analist la firma Jefferies.

Costurile vor fi probabil mult mai mici, în jurul a câteva sute de milioane de dolari, afirmă investitori şi analişti, inclusiv cei de la Jefferies. Boeing urmează să raporteze rezultate financiare miercuri. Investiţiile grupului pentru modelul 787 Dreamliner sunt estimate la 25 miliarde de dolari, a spus Rubel.

Boeing continuă producţia avionului 787 Dreamliner, însă suspendă livrările

Autorităţile aeronautice americane încearcă încă să determine cauzele unui incendiu la bateriile litiu-ion ale unui avion 787 al companiei Japan Airlines, precum şi defecţiunile care au cauzat aterizarea de urgenţă a unui alt avion 787, aparţinând All Nippon Airways.

Modelul 787 Dreamliner a fost introdus la vânzare în 2011, iar până în prezent au fost livrate 50 de avioane.
   
Oprirea la sol a tuturor avioanelor 787 Dreamliner va costa, probabil, Boeing 550 de milioane de dolari, potrivit firmei Jefferies.

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close