Antena 3 CNN Externe Bogaţii din Marea Britanie sunt mai prosperi ca niciodată. Averile lor au crescut cu 15% în ultimul an

Bogaţii din Marea Britanie sunt mai prosperi ca niciodată. Averile lor au crescut cu 15% în ultimul an

Bogaţii din Marea Britanie sunt mai prosperi ca niciodată. Averile lor au crescut cu 15% în ultimul an
de S.T.    |    18 Mai 2014   •   17:03
Bogaţii din Marea Britanie sunt mai prosperi ca niciodată. Averile lor au crescut cu 15% în ultimul an, potrivit unei liste publicate de Sunday Times.

Dintre primii 1000 de bogaţi din Regat fac parte nu numai oameni de afaceri ci şi cântăreţi, vedete TV, sportivi şi dezvoltatori de jocuri pe computer.

Primii în top sunt fraţii Hinduja, originari din India. Afaceriştii au o avere de aproape 12 miliarde de lire şi i-au întrecut pe magnatul oţelului Lakshmi Mittal şi pe miliardarul rus Usmanov.

În topul bogaţilor nu au fost incluşi însă numai oameni de afaceri, ci şi personaje din lumea mondenă din Regat. Cântăreaţa Adele are o avere estimată la 45 de milioane de lire, în creştere cu 50% faţă de anul trecut.

O altă apariţie neaşteptată în topul bogaţilor este cunoscutul bucătar Jamie Oliver.  Averea lui a sărit de la 90 la 240 de milioane datorită emisiunilor de gătit, a restaurantelor de lux, dar şi a liniei vestimentare pentru copii creată de soţia sa.

Valoarea totală a averilor celor mai bogaţi britanici reprezintă echivalentul a o treime din produsul intern brut al Regatului.

×
Parteneri
Avertizare meteo imediată cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii!
x close