Antena 3 CNN Externe BOMBELE alimentare din magazine. Există sortimente de caşcaval care n-au "văzut" niciodată laptele

BOMBELE alimentare din magazine. Există sortimente de caşcaval care n-au "văzut" niciodată laptele

BOMBELE alimentare din magazine. Există sortimente de caşcaval care n-au "văzut" niciodată laptele
Sursa foto: Foto: business-forum.ro
02 Mar 2012   •   07:41

Caşcaval fără lapte sau parizer din pui, cu mult şoric! Sunt doar două dintre produsele pe care le găsim în magazinele din toată ţara. Au în schimb soia, amidon din cartofi, enorm de multă sare, coloranţi şi arome care le imită pe cele naturale. Culmea e că asta nu miră pe nimeni. Autorităţile vin în control doar atunci când există o sesizare.

Piaţa s-a umplut de produse care au ambalaje pe care scrie "CU GUST DE". Asta în cel mai fericit caz. Sunt sortimente de caşcaval, de exemplu, care n-au văzut niciodată laptele. Un astfel de produs e mai aproape de tabloul lui Mendeleev decât de un produs lactat. E făcut din amidon şi potenţiatori de aromă.

În 2011, aproape jumătate din marfa verificată de ANPC a fost cu probleme. O creştere cu 20% a abaterilor faţă de 2010. Mulţi producători bagă în produse tot ce au la îndemană. Legea le permite.

Şi în vreme ce unii producători fac doar ce le dictează cifra de afaceri, autorităţile nu par deloc preocupate că pe piaţă nu mai există un control.

Şefii ministerului Agriculturii, instituţia care supervizează,TEORETIC, ceea ce ajunge în farfuriile noastre, stau liniştiţi. Oficial, ne-am armonizat legislaţia cu cea europeană.

Numai că normele europene care acum se aplică şi la noi dau doar nişte indicaţii. Regulile stricte, de control, sunt fixate de fiecare ţară în parte.

×
Subiecte în articol: alimente salam magazine mancare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close